Mediji u RS donose epilog afere 'masaža'

Nakon džume UIOBiH ostao prazan: Kako je Tegeltija 'spasio' masera, a otkaz dobile Aida Đuzel i Jasmina Halilović

Hronika 31.03.17, 10:35h

Nakon džume UIOBiH ostao prazan: Kako je Tegeltija 'spasio' masera, a otkaz dobile Aida Đuzel i Jasmina Halilović
Masirana Aida Đuzel i Jasmina Halilović najvjerovatnije će dobiti otkaz, dok će 'maser' Davor Džombić proći sa oštrom disciplinskom mjerom - epilog je nedavne masaže u kabinetu pomoćnika direktora Sektora za poreze u Upravi za indirektno oporezivanje BiH

 

Nakon afere 'masaža' u prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koji je prodrmao bh. javnost, mediji u Republici Srpskoj raspisali su se o ovoj aferi koja je napokon dobila svoj epilog.

 

Najteže kazne dobile su masirana Aida Đuzel, a uz nju i Jasmina Halilović - zbog neprijavljivanja slučaja, koja jedina nije imala 'leđa'. 'Masera' Davora Džombića od otkaza spasio član Upravnog odbora UIO, Zoran Tegeltija, prenosi RTVBN pisanje magazina Faktor.

 

Masirana Aida Đuzel i Jasmina Halilović najvjerovatnije će dobiti otkaz, dok će 'maser' Davor Džombić proći sa oštrom disciplinskom mjerom - epilog je nedavne masaže u kabinetu pomoćnika direktora Sektora za poreze u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

 

aida-duzel

 

Tako su Aida Đuzel i njen maser, Davor Džombić, različito kažnjeni za isti užitak, dok je najdeblji kraj izvukla Jasmina Halilović, jer nije neposrednog rukovodioca, ili Odsjek za unutrašnju kontrolu, obavijestila o dešavanju u kabinetu pomoćnika direktora.

 

Grupa službenika UIO, među kojima je i Jasmina Halilović, na ruke direktora Mire Džakule poslala je dopis 17. marta u kojem navode da se toga dana od 14.45 do 15.55 sati nije moglo ući u službene prostorije pomoćnika direktora Sektora za poreze, piše magazin Faktor.

 

"Obavljanje službene dužnosti bilo je onemogućeno jer je Aida Đuzel zaključala vrata da bi je kolega Davor Džombić, bez garderobe, masirao na radnom stolu pomoćnika direktora, što se vidi na fotografijama koje su priložene, a koje su slikane iz susjedne prostorije."

 

Ovaj dopis nije bio dovoljan, pa su svi radnici Sektora za poreze morali da napišu izjavu o svom viđenju događaja. A kada i to nije bilo dovoljno, dopunili su je opisom ličnog postupanja o slučaju 'masaža'. S obzirom da se masaža desila u petak poslije 14 časova, a kako većina pomoćnika petkom uglavnom poslije džume (molitve u džamiji) i ne dolazi na posao, zaposleni radnici nisu mogli da prijave nedolično ponašanje, prenosi RTVBN.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

*****************************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 

 

Gledaj još video klipova iz TV serije "Dobrodošli u Orient Express" na DEPO TV!

 

bbbbb

 

 

BLIN
KOMENTARI