Protiv sarajevskog biznismena podnesena krivična prijava

Mirza Muhović opet pod istragom: Pjevačica Verena Cerovina bivšeg muža prijavila zbog otmice djeteta

Hronika 30.03.17, 15:10h

Mirza Muhović opet pod istragom: Pjevačica Verena Cerovina bivšeg muža prijavila zbog otmice djeteta
Dodjela starateljstva nad dječakom koji ima dvije godine još uvijek nije završena, a upravo će se danas na sarajevskom sudu održati rasprava nakon koje će sud odlučiti ko će biti staratelj dječaka

 

Mirza Muhović, sarajevski biznismen, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe, potvrđeno je za Faktor u trebinjskoj policiji.

 

Kako se nezvanično moglo saznati, on je zapravo oteo svoga sina kojeg je dobio dok je bio u vezi sa pjevačicom Verenom Cerovinom. Par se razišao prije godinu dana, a dijete je ostalo da živi sa majkom.

 

Mirza se navodno nije mogao sa tim pomiriti pa je odveo svoje dijete prije mjesec dana u Sarajevo. Cerovina je sve odmah prijavila policiji, a Muhović se odmah našao pod istragom. Nakon provjere navoda pjevačice protiv njega je podnesena krivična prijava koja je proslijeđena nadležnom tužilaštvu.

 

- Majka je prije mjesec dana prijavila da je otac odveo dijete i da ne želi da ga vrati. Istraga je odmah otvorena. Da li je otac u međuvremenu vratio dijete i šta se dogodilo kada je u pitanju starateljstvo nad njim nije nam poznato - kazali su za Faktor u policiji.    

 

Muhović je inače redovno punio stupce crne hronike i to nakon što je 2012. godine u hostelu Feri na Igmanu pucao u svoju tadašnju djevojku Eminu Karišik. Za to je osuđen na pet mjeseci zatvora, a nakon što je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo. Zbog lijepe sarajevske manekenke Muhović se znao i potući. Upravo se to dogodilo iste godine i to u Radićevoj ulici kada se Muhović obračunao sa Ensarom Zijadićem.

 

Muhović je u javnost dospio i prije dvije godine kada je iz pištolja pucao u samom centru Sarajeva slaveći rođenje sina kojeg je sada navodno oteo.

 

Dodjela starateljstva nad dječakom koji ima dvije godine još uvijek nije završena, a upravo će se danas na sarajevskom sudu održati rasprava nakon koje će sud odlučiti ko će biti staratelj dječaka.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI