Borba za pravdu

Policija odustala od deložacije porodice Kuzmić: Zabarikadirao se u kući s plinskom bocom

Hronika 30.03.17, 13:20h

Policija odustala od deložacije porodice Kuzmić: Zabarikadirao se u kući s plinskom bocom
On u ovoj kući živi sa suprugom Gordanom i dvoje punoljetne djece, kojima je danas rekao da ne budu kod kuće

 

Policija je danas odustala od deložacije porodice Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma koju je mijenjao za svoju imovinu u Hrvatskoj.

 

Deložaciju je zakazao Osnovni sud u Banjaluci, ali se Kuzmić zabarikadirao u kući s plinskom bocom poručujući da po cijenu života neće napustiti imovinu u Česmi, jer nema gdje da ode.

 

Ovo je četvrti pokušaj deložacije porodice Kuzmić. Mještanima i novinarskim ekipama jutros nije bilo dozvoljeno da se približe spornoj kući. Tek nakon povlačenja policije Kuzmiću su podršku pružile brojne komšije.

 

"Uspio sam, nažalost rizikujući vlastiti život, da spriječim deložaciju, da me ne istjeraju. Branio sam elementarno ljudsko pravo, pravo na krov nad glavom, na koje smatram da imam pravo. Bio sam odlučan i da poginem u vlastitoj kući, a da ne dozvolim da me izbace na ulicu. Adekvatnog rješenja još uvijek nema za mene. Hvala Bogu da je pobijedio razum, ne bi mi bilo žao sebe, ali bi mi žao da neko pored mene još nastrada", rekao je Kuzmić.

 

On u ovoj kući živi sa suprugom Gordanom i dvoje punoljetne djece, kojima je danas rekao da ne budu kod kuće.

 

Kuzmić je 1992. godine mijenjao svoju imovinu u mjestu Slavonski Kobaš, opština Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše iz banjalučkog naselja Česma, ali je porodica Budiša 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio.

 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI