Zamjenica predsjednika HDZ-a oglasila se o napadu

Borjana Krišto nakon kamenovanja poručila: Ne bojim se nikoga, samo Boga dragog

Hronika 29.03.17, 11:02h

Borjana Krišto nakon kamenovanja poručila: Ne bojim se nikoga, samo Boga dragog
Operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K., rođen 1991. godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

 


Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto izjavila je danas za televiziju N1, u povodu napada na nju ispred porodične kuće u Livnu, da radi svoj posao savjesno, ali da su mediji stvorili takvu atmosferu.

 

- Imam potpuno mirnu savjest, ne bojim se nikoga, samo Boga dragog. Sve drugo što mediji rade, što stvaraju i konstruiraju događaje da bi nekoga napadali, politizirali i tako dalje, stvaraju društvo ljudi koji se odgajaju u mržnji, koji mrze i to ne možete vjerovati. Ali, ako to žele, Bože moj - kazala je Krišto.

 

Kazala je da ju apsolutno nije strah nakon ovog događaja.

 

- Nikad nisam polazila od sebe, polazim od odgovornosti u smislu posla koji radim. Gdje smo kao društvo došli? Ja znam kao politička osoba smetam ljudima upravo zato što sam ovakva i zato što radim. Sad ću još više i snažnije raditi ovako. Žao mi je na koji način se radi. Niko neće provjeriti šta je pozadina. Napravi se konstrukcija događaja koja nema nikakve veze - poručila je Krišto u izjavi za N1.

 

Iz MUP-a Kantona 10 je saopćeno da su ponedjeljak u 17:25 sati djelatnici Policijske uprave Livno zaprimili dojavu da je oko 16:30 sati nepoznata osoba došla pred dvorište porodične kuće u ul. Zgona koja je u vlasništvu Borjane Krište te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema njoj.

 

Operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K., rođen 1991. godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Borjana Krišto nije povrijeđena u ovom incidentu.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI