tvrdi da je rs ispunila obaveze

Dodik: Srpska nije prepreka realizaciji aranžmana sa MMF-om, već FBiH

Front 26.03.17, 17:49h

Dodik: Srpska nije prepreka realizaciji aranžmana sa MMF-om, već FBiH
On je napomenuo da su ranije, kada Republika Srpska nije mogla da ispuni obaveze, sredstva MMF-a redovno išla prema FBiH

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska nije prepreka realizaciji aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ već Federacija BiH /FBiH/.
Dodik je podsjetio da je BiH ušla u arnažman sa MMF-om, da je Srpska dio tog aranžmana i da je ispunila sve svoje obaveze, ali da to nisu uradili drugi nivoi vlasti.

 

On je napomenuo da su ranije, kada Republika Srpska nije mogla da ispuni obaveze, sredstva MMF-a redovno išla prema FBiH.

 

"Sada kada Srpska ispunjava obaveze, FBiH to ne čini, kao ni zajednički nivo. To govori o selekciji koja je za nas potpuno neprihvatljiva", rekao je Dodik Srni poslije razgovora sa predsjednikom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem.

 

Prema njegovim riječima, uprkos tome Republika Srpska održava stabilnost budžeta i svih drugih obaveza, na vrijeme izvršava obaveze kada je riječ o platama i penzijama, ali bi sredstva MMF bila dobra za strukturalno prilagođavanje i dala bi mogućnost veće likvidnost javnih računa.

 

"U svakom slučaju dobro bi došla, ali ne bi nas ni značajno ugrozila. Nisam optimista što se tiče FBiH koja je u potpunom kolapsu", rekao je Dodik, te podsjetio da su nedavno predstavnici hrvatskih stranaka napustili sjednicu federalnog Parlamenta.

 

(Vijesti.ba / SRNA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI