ŠTA SE DOGAĐA SA PROJEKTOM VRIJEDNIM 80 MILIONA KM

Nakon Buroj Ozone 'utihnule' i Poljine Hills: Najavili 217 luksuznih vila, a završili samo jednu! Nigdje nikog na gradilištu!

Biznis Klub 24.03.17, 09:53h

Nakon Buroj Ozone 'utihnule' i Poljine Hills: Najavili 217 luksuznih vila, a završili samo jednu! Nigdje nikog na gradilištu!
Od dana postavljanja kamena temeljca 2014.godine do danas, prošle su tri godine, a ovaj projekat još uvijek nije ni blizu toga da bude završen

 

Radovi na izgradnji elitnih vila u okviru projektu „Poljine Hills“ u Sarajevu, u što se uvjerila i ekipa „Dnevnog avaza“ koja je obišla ovo gradilište, potpuno su zaustavljeni!


Od najavljenih 217 luksuznih vila, čija se vrijednost prema najavama investitora kreće od 170.000 do 280.000 eura, izgrađeno je tek oko 20 nedovršenih objekata, od čega je samo jedna vila potpuno završena i opremljena.


Riječ je o vili koja je služila isključivo kao prezentacija projekta „Poljine Hills“ medijima 2015. godine.


Iako smo boravili na ovom gradilištu, nismo uočili ni radnike ni mašine koje rade na izgradnji preostalih vila. Nekoliko metara niže, uočili smo radnika koji rade izgradnji stambeno-poslovene zgrade, ali radovi na elitnim vilama, evidetno godinama tapkaju u mjestu, piše Avaz.


Najavljena investicija još 2014. godine od oko 80 miliona KM koja je prema riječima investitora, firme „Shad Invest“, članice „Al-Shiddi grupacije“ u vlasništvu Sulejmana el Šidija (al-Shiddija)m kontraverznog saudijskog biznismena i prijatelja Bakira Izetbegovića, navodno trebala promijeniti sliku Sarajeva, kako stvari stoje, pričekat će neka druga bolja vremena.


Od dana postavljanja kamena temeljca 2014.godine do danas, prošle su tri godine, a ovaj projekat još uvijek nije ni blizu toga da bude završen. Nisu završeni ni pristupni putevi ovom lokaciji, a tvrdilo se da će projekat ugledati svjetlo dana krajem prošle godne.

 

poljine-hills-3-godine-kasnije
Dva reda kućica: Ovo je sve što je izgrađeno od luksuznog kompleksa za tri godine


Šta kažu u firmi koja je investitor radova, čitajte OVDJE.

 

Slična priča je i sa glamuroznim turističkim kompleksom "Buroj Ozone" koji je prije pola godine započet u Trnovu, ali osim kamena temeljca do danas ništa nije izgrađeno. Zašto je propao ovaj ambiciozno najavljivani projekat kao 'bosanski Dubai', možete čitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI