Polaganje cvijeća u Beogradu

Godišnjica atentata na Đinđića: Spomenik ne smiju otkriti oni koji su se radovali ubistvu

Hronika 12.03.17, 14:10h

Godišnjica atentata na Đinđića: Spomenik ne smiju otkriti oni koji su se radovali ubistvu
Lideri nekoliko stranaka su s građanima prošetali od centrale LDP-a do zgrade Vlade Srbije gdje su položili vijence ispred spomen-ploče Zoranu Đinđiću


Blizu hiljadu građana Srbije predvođenih Čedomirom Jovanovićem, predsjednikom LDP-a, i Nenadom Čankom, predsjednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine, prošetalo je danas od centrale LDP-a do zgrade Vlade Srbije gdje su položili cvijeće ispred spomen-ploče Zoranu Đinđiću, premijeru Srbije koji je ubijen na današnji dan prije 14 godina, javlja Anadolu Agency (AA).


Građani su nosili bijele i crvene ruže te table s citatima ubijenog premijera Đinđića.


Lideri LDS-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine kao i građani koji su bili u šetnji u Zoranovu čast položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen-ploče u dvorištu Vlade Srbije.


Jovanović je rekao da su ljudi u šetnji pokazali spremnost da se bore za svoje živote onako kako bi to Đinđić činio da je bio živ.


"Ovo danas je izraz težnje da zemlju izvedemo iz ludila u kojem je godinama", rekao je Jovanović i dodao da se nikada nije ružnije govorilo o DOS-u i da nikada do sada nije bila obilježena godišnjica smrti, a da aktuelna vlada nije položila vijenac.

 

(Anadolija/aa)

BLIN
KOMENTARI