o odbijenom zahtjevu

Vučić: Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke...

Front 10.03.17, 17:12h

Vučić: Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke...
Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Haagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje zahtjeva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobjedu jer će, kaže, pobjeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumjeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspjeh- piše Oslobodjenje.

 

Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Haagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena, jer bi za njega lično i za vladu velika pobjeda bila da se obezbijede mir i stabilnost i još bolja saradnja.

 

"Tek tada ću moći da kažem da je to velika pobeda", rekao je Vučić, javlja Tanjug.

 

On je naveo da "vjeruje da Srbi i Bošnjaci mogu da razgovaraju o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba da bude zaboravljeno, ali da sa tim moramo da živimo i da stvaramo drugačiju i bolju budućnost".

 

"Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke i ne mislim da ovo koristim u kampanji", rekao je Vučić.

 

On je dodao da želi da vjeruje da takvu poruku razumiju Bošnjaci i u BiH i u Srbiji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI