PLJUŠTE OSUDE NAKON VIJESTI IZ HAGA

Suljagić uzvratio Izetbegoviću: Zašto sam referentniji da o tužbi protiv Srbije pričam nego što će on ikad biti?!

Front 09.03.17, 19:49h

Suljagić uzvratio Izetbegoviću: Zašto sam referentniji da o tužbi protiv Srbije pričam nego što će on ikad biti?!
- Autor sam najprevođenije knjige o Srebrenici i odbranio sam doktorsku tezu na tu temu na Univerzitetu u Hamburgu, dok se Izetbegović s profesionalnog stanovišta najviše razumije u stanove i građevinske dozvole. Toliko o referencama, naveo je Suljagić u svom saopštenju

 

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić uzvratio je na tvrdnje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da on "nije referentan" da govori o reviziji presude protiv Srbije, te je tim povodom uputio javno saopštenje, u kome navodi sljedeće:


Imao sam 17 godina kad je 1992. moj otac poginuo u uniformi Armije Republike BiH od granate ispaljene iz Srbije. Trinaest drugih članova moje porodice je pobijeno. Rat sam proveo u Srebrenici i 1995. sam gledao Mladića u oči u Potočarima.


Za to vrijeme je Bakir Izetbegović bio u trezoru u kojem je proveo rat.


S tog stanovišta sam referentniji da o tužbi protiv Srbije pričam nego što će on ikad biti.


U profesionalnom smislu, autor sam najprevođenije knjige o Srebrenici i odbranio sam doktorsku tezu na tu temu na Univerzitetu u Hamburgu, dok se Izetbegović s profesionalnog stanovišta najviše razumije u stanove i građevinske dozvole. Toliko o referencama, naveo je Suljagić u svom saopštenju.
 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI