BURA ZBOG ODBIJANJA REVIZIJE PRESUDE

Izetbegović odgovorio na prozivke: A šta drugo očekivati od Radončića i Suljagića, ne zanima me šta oni misle!

Front 09.03.17, 19:26h

Izetbegović odgovorio na prozivke: A šta drugo očekivati od Radončića i Suljagića, ne zanima me šta oni misle!
Izetbegović odgovorio na osude koje su na njegov račun izrečene od strane pojedinih političara zbog podnošenja zahtjeva za reviziju u posljednji čas i načina na koji je čitav postupak odrađen


Burne su reakcije uslijedile u Bosni i Hercegovini nakon što je danas stigla vijest iz Haga da je zahtjev za reviziju presude protiv Srbije odbijen, a na press konferenciji Bakira Izetbegovića bilo je i nervoze i neugodnih pitanja.


    
Izetbegović je, između ostalog, još jednom podvukao da ranija odluka Suda niti približno ne oslikava ulogu Srbije i Miloševićevog režima u genocidu i etničkom čišćenju koje je izvršeno širom BiH u agresorskom ratu vođenom od 1992. do 1995. godine.


- Učinili smo sve da se istina sazna i pravda postigne i revizija pokrene i u budućnosti ćemo činiti sve da nepravda, laž, političke manipulacije i zaborav ne nadjačaju - zaključio je Izetbegović, najavljujući da će u narednim danima biti odlučeno kako će se dalje postupati u ovom slučaju.


Na pitanje da prokomentariše osude koje su na njegov račun izrečene od strane pojedinih političara zbog podnošenja zahtjeva za reviziju u posljednji čas i načina na koji je čitav postupak odrađen, među kojima su i stavovi Fahrudina Radončića i Emira Suljagića, Izetvegvoić je odgovorio:

   
- A šta drugo očekivati od Radončića i Suljagića... Ne zanima me o meni misle i pričaju drugi političari, poput predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića i Emira Suljagića iz Građanskog saveza, za mene su oni i njihovi politički stavovi irelevantni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI