odgovor koji se čekao, pročitajte šta piše...

Stigla vijest iz Haga: Nije prihvaćen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije!

Front 09.03.17, 14:39h

Stigla vijest iz Haga: Nije prihvaćen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije!
U pismu koje je registrar Međunarodnog suda pravde Philippe Couvreur uputio članovima Predsjedništva BiH, vezano za njegov zahtjev u kojem je tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem, naveo je da je Sud propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima

 

Međunarodni sud pravde u Hagu nije prihvatio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid iz 2007. godine, saznaje Fena u Predsjedništvu BiH.

 

U pismu koje je registrar Međunarodnog suda pravde Philippe Couvreur uputio članovima Predsjedništva BiH, vezano za njegov zahtjev u kojem je tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem, naveo je da je Sud propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

 

- Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija). Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“ - navodi se u pismu koje potpisuje registrar Philippe Couvreur.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI