Posljednji dani haškog optuženika

Objavljeno pismo Slobodana Miloševića napisano tri dana prije smrti: 'Ne mogu da me leče oni od kojih sam branio zemlju'

Hronika 08.03.17, 17:34h

Objavljeno pismo Slobodana Miloševića napisano tri dana prije smrti: 'Ne mogu da me leče oni od kojih sam branio zemlju'
Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče, pisao je Milošević

 

 

Srbijanski Kurir danas je ekskluzivno objavio pismo nekadašnjeg predsjednika i haškog optuženika Slobodana Miloševića u kojem on tvrdi da je Hag uporno odbijao da ga adekvatno liječi. U pismu od 8. marta 2006. koje je uputio tadašnjem šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, Milošević ga obavještava o „aktivnim, namernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

 

Tribunal, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo „izuzetno jakog leka koji se koristi u lečenju lepre i tuberkuloze“, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina nije uzimao nikakve antibiotike.

 

- Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što pre budem u mogućnosti da dobijem adekvatno lečenje u vašoj bolnici - napisao je Milošević tri dana prije nego što je preminuo.

 

Kćerka bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim posljednjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

 

Kako piše Kurir, u noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.

 

pismo-milosevic-1

 

pismo-milosevic-2

 

pismo-milosevic-3

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI