STARI ROCK MAJSTORI SU SPREMNI

Ekskluzivno: 'Rolling Stonesi' potvrdili da žele koncert u Sarajevu - pogledajte šta piše na njihovoj stranici...

Showbizz 08.03.17, 11:15h

Ekskluzivno: 'Rolling Stonesi' potvrdili da žele koncert u Sarajevu - pogledajte šta piše na njihovoj stranici...
Stari rock majstori su spremni za dolazak, ostaje da se vidi da li su BiH i Sarajevo dorasli ovom zadatku i jesu li spremni za organizaciju ovako velikog muzičkog događaja

 


Nakon nedavne informacije da bi legendarna rock grupa "Rolling Stones" tokom ovog ljeta trebala održati i koncert u Sarajevu, tačnije na Bjelašnici, stigla je i definitivna potvrda da su Stonesi bh. prijestolnicu uvrstili u svoju turneju, a za datum koncerta određen je 10. avgust.


Ovo potvrđuje zvanična stranica turneje popularnog benda na kojoj se navode svi planirani koncerti od 3. juna do 10. avgusta, a među gradovima u kojima bi u tom periodu Stonesi trebali svirati su Spielberg (Austrija), Dublin, Paris, Oslo, Barcelona, Mestre/Venice (Italija), Nijmegen (Holandija) i posljednje na listi je Sarajevo.

 

rolling-stones-plan-turneje


Navodi se također i da je Bosna i Hercegovina zvanično uvrštena u turneju 3. marta te da su dogovori oko kocerta trenutno u toku. Inače, Sarajevo je jedini grad iz regiona koji je uvršten u ovogodišnju turneju Stonesa.


Više o svemu tome možete saznati OVDJE.


Dakle, stari rock majstori su spremni za dolazak, ostaje da se vidi da li su BiH i Sarajevo dorasli ovom zadatku i jesu li spremni za organizaciju ovako velikog muzičkog događaja.


Podsjećamo, Grad Sarajevo je već prihvatio zahtjev organizatora o počasnom pokroviteljstvu ovog koncerta, a odluku o tome potpisao je bivši gradonačelnik Ivo Komšić.

 

rolling-stones-odluka

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI