neslavni spoj naučnika i fudbalera

Šta se desi kad Messija povedeš u obilazak piramida: Žao mi je što to kažem, ali taj momak je moron!

Nedjeljni magazin 07.03.17, 16:20h

Šta se desi kad Messija povedeš u obilazak piramida: Žao mi je što to kažem, ali taj momak je moron!
Zahi Hawass, jedan od najuglednijih svjetskih arheologa, dobio je čast da proveze Messija kroz povijest Egipta

 

Lionel Messi nedavno je boravio u Egiptu kako bi obišao piramide, a ljubazni domaćini pobrinuli su se da najbolji nogometaš svijeta dobije najbolju moguću pratnju i savršenu lekciju iz povijesti- piše Jutarnji.hr

 

Zahi Hawass, jedan od najuglednijih svjetskih arheologa, dobio je čast da proveze Messija kroz povijest Egipta, a na kraju cijele priče čini se da je kombinacija najboljeg znanstvenika i nogometaša doživjela - fijasko.


Kada su novinari jedne egipatske TV kuće pitali doktora Hawassa kakav je Messi privatno, dobili su odgovor koji je sve šokirao.

 

- Žao mi je što to moram reći, ali taj momak je moron - rekao je Hawass i nakon toga objasnio što je htio reći.

 

- Kada sam mu pričao o povijesti piramida, samo me tupo gledao. Pola sata sam proveo s njim na piramidama i mislio sam kako je vrlo važno da nauči neke stvari jer njega obožavaju milijuni diljem svijeta. Uostalom, to je dosta bitno i za naš turizam.

 

Međutim, čini se da Messi nije bio toliko zainteresiran za lekciju iz povijesti.

 

- Nije pokazao ni minimum zainteresiranosti. Ja sam samo pričao, a njegovo lice je bilo poput kamena. Ja sam drobio o tajnim odajama, faraonima, svakakvim mitovima... Ali, ništa, baš nikakva reakcija! Da se razumijemo, bio je jako pristojan, ali ne znam... Valjda mu je samo nogomet na pameti.

 
Nekoliko tjedana ranije doktor Hawass je imao sličnu turu s glumcem Willom Smithom.

 

- To je bilo totalno drugačije iskustvo. Smith je intelektualac. Imao je stotinu pitanja, bio je pripremljen, sa sobom je cijelo vrijeme držao knjigu o piramidama...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI