SVE JE ČISTA LAŽ

Crnadak progovorio o Dodiku: Juče je bio mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa!

Front 05.03.17, 12:04h

Crnadak progovorio o Dodiku: Juče je bio mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa!
Crnadak je govorio o jučerašnjem sastanku s Federicom Mogherini oštro kritizirajući izjave Milorada Dodika nakon susreta u Sarajevu


Ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratske progresa Igor Crnadak obratio se danas javnosti na press konferenciji upriličenoj u sjedištu PDP-a u Banjaluci.

 

Crnadak je govorio o jučerašnjem sastanku s Federicom Mogherini oštro kritizirajući izjave Milorada Dodika nakon susreta u Sarajevu, javlja N1.


- Nisam spominjao nikoga od drugih učesnika sastanka, ali su drugi spominjali mene. Ono što je Dodik govorio o meni nakon sastanka je bila čista laž. Žao mi je što niste vidjeli kako se on ponašao, mekan kao pamuk, a onda izađe pred novinare i glumi šerifa. Tako je bilo i sinoć. Sve ovo se dešava što smo gospodin Ivanić i ja uradili na sprečavanju Izetbegovićeve revizije tužbe. Mislim da RS zaslužuje predsjednika koji ne podmeće već govori istinu. PDP je stranka koja se zalaže za RS i BiH u EU. Hoćemo da ovu zemlju reformišemo i od nje napravimo mjesto za bolji život. Ali tražimo da RS nikad ne bude ugrožena. Dok god je tako, mi smo partneri i EU i strankama iz Federacije, ispričao je danas Crnadak.

 

Potom je govorio o Radio-televiziji Republike Srpske ocijenivši njen rad 'najgorim u Evropi'.

 

- Rekao sam da smo mi u PDP-u zabrinuti stanjem u nekim institucijama RS. Radio-televizija Republike Srpske je sredstvo u službi vladajuće strukture. Proizvode informativni program koji je najgori u Evropi. Ali me ne čudi što je na to reagovao gospodin Dodik. Prilog njegovog boravka u Moskvi je trajao 14 minuta. Nisam znao da li sam u Banjaluci ili u Pjongjangu, dodao je Crnadak, javlja N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI