Obraćanje u srbijanskom parlamentu

Šešeljevi radikali ometali govor Federice Mogherini: Srbija, Rusija, ne treba nam Unija!

Front 03.03.17, 16:00h

 Šešeljevi radikali ometali govor Federice Mogherini: Srbija, Rusija, ne treba nam Unija!
Oni su izvjesili i transparente ''Srbijo, ne vjeruj Bruxellesu'', na srpskom i engleskom jeziku, a govor Mogherini ometali su i lupajući po klupama u kojima su sjedili

 

Govor visoke predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini u srbijanskom parlamentu protekao je uz ometanje zastupnika Srpske radikalne stranke i desnog pokreta Dveri.

 

Na posebnoj sjednici, kojoj je nazočio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, nekoliko ministara i veleposlanika, izlaganje Federice Mogherini neprekidno su ometali zastupnici oporbene Srpske radikalne stranke i desnog pokreta Dveri skandirajući: "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija".

 

Oni su izvjesili i transparente "Srbijo, ne vjeruj Bruxellesu", na srpskom i engleskom jeziku, a govor Mogherini ometali su i lupajući po klupama u kojima su sjedili.

 

Nakon sjednice, šef radikala Vojislav Šešelj izjavio je kako su oni danas poslali ključnu poruku o tome što misle o Europskoj uniji, a da su skandiranjem "Uaaaa, Vučiću" poslali i poruku o tome što misle o aktualnoj vlasti i potezu da dovedu visoku predstavnicu EU u parlament.

 

Zanimljivo je bila i izjava lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da je Šešelj današnju akciju u parlamentu isplanirao s liderom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem.

 

Na novinarsko pitanje da to prokomentira Šešelj je odgovorio: "Šta slušate Obradovića? To je najobičniji idiot".

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI