VIDEO/ GRADONAČELNIK SARAJAVA OBEĆAVA

Abdulah Skaka: Izgradićemo žičaru do kraja godine, dovest ćemo 'Rolling Stonse', imat ćemo Olimpijadu...

Hronika 02.03.17, 20:54h

Abdulah Skaka: Izgradićemo žičaru do kraja godine, dovest ćemo 'Rolling Stonse', imat ćemo Olimpijadu...
Prioriteti u radu nove gradske uprave, kaže Skaka, su nastavak započetog, a u prioritet će svakako biti stavljeni i projekti na kojima se trenutno radi. Kazao je i kako vjeruje da će projekat trebevićke žičare biti završen do kraja godine

 


Stav nove gradske uprave je da ćemo mi raditi na što boljoj komunikaciji između lokalnih zajednica, općinskih načelnika i općinskih vijeća, gradskog vijeća, predsjedavajućeg gradskog vijeća i premijera KS. U to će biti uključeni i viši nivoi vlasti jer ima jako puno otvorenih tema o kojima se treba razgovarati kada je u pitanju glavni grad Bosne i Hercegovine - kaže gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za Dnevnik TV1.


Prioriteti u radu nove gradske uprave, kaže Skaka, su nastavak započetog, a u prioritet će svakako biti stavljeni i projekti na kojima se trenutno radi. Pored biciklističke staze koja se gradi kroz čitav grad, za dvije godine bićemo organizatori Olimpijade za mlade, nastavak izgradnje trebevićke žičare, samo su neki od projekata.


- Ono što je naša želje jeste da se vratimo velikim projektima, jer Sarajevo mora pokazati da nije zaboravilo organizovati velike projekte i spektakle. Moramo negativnu energiju razbiti a za to je direktno zadužen gradonačelnik grada Sarajeva, dodao je Skaka.


Kazao je kako vjeruje da će projekat trebevićke žičare biti završen do kraja godine.


- Kada je riječ o koncertu Rolling Stonsa. mi smo kao gradska uprava potpisali pismo namjere da smo zainteresirani da budemo ekskluzivni pokrovitelj jedne takve manifestacije i ti pregovori još uvijek traju, naveo je Skaka.


Šta će sve nova gradska uprava učiniti za bh. prijestolnicu u naredne četiri godine pogledajte u prilogu TV1.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI