PREDSJEDNIK BPS-A PORUČIO

Sefer Halilović: 1. mart je više od praznika, to je historijski podvig kakav je ponovo potreban našoj državi!

Front 01.03.17, 08:49h

Sefer Halilović: 1. mart je više od praznika, to je historijski podvig kakav je ponovo potreban našoj državi!
Svim građanima Bosne i Hercegovine koji obilježavaju i slave, ali i onima koji još uvijek ne razumiju i ne slave 1. mart, čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jer biti nezavistan jedna je od najboljih vrijednosti koje država i pojedinac mogu imati, navodi se u poruci Sefera Halilovića

 

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik BPS-a Sefer Halilović uputio je građanima naše države sljedeću poruku:


"Danas kada se 1.marta 2017. godine prisjećamo podviga obnavljanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te žrtava koji su pale za odbranu nezavisnosti i suverenosti naše zemlje, svi bosanskohercegovački politički, društveni, prosvjetni i javni radnici, koji su u dodiru sa širim krugovima i masama ljudi, trebali bi u današnjem vremenu, i ozračju svakovrsnih pokušaja negiranja i rušenja BiH, širiti ideju 1. marta ne samo kao praznika kojeg obilježavamo, već kao našeg ideološkog i političkog puta, historijskog podviga kakav je ponovo potreban našoj državi, a koji je moguć samo ako razumijemo suštinu 1.marta.


Danas Bosna i Hercegovina korača ka Europskoj uniji u koju treba ući sa 1. martom kao našom vrijednošću, idejom zbog koje smo bili napadani i rušeni jer nam je pokušano biti oduzeto pravo da budemo nezavisni i suvereni, odnosno da budemo samo svoji.


Svim građanima Bosne i Hercegovine koji obilježavaju i slave, ali i onima koji još uvijek ne razumiju i ne slave 1. mart, čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jer biti nezavistan jedna je od najboljih vrijednosti koje država i pojedinac mogu imati", navodi se u poruci Sefera Halilovića.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI