Video / Pokazao 'muftihend'

Muamer Zukorlić s reketom u ruci: Pogledajte teniske vještine bivšeg muftije iz Novog Pazara

Hronika 28.02.17, 19:12h

Muamer Zukorlić s reketom u ruci: Pogledajte teniske vještine bivšeg muftije iz Novog Pazara
Ovo je način na koji se bivši muftija rekreira i opušta, pa se sa svojim prijateljem vrlo često uhvati reketa, i odigra 'prijateljski' meč

 

Ekipa portala Espreso.rs prisustvovala je teniskom meču bivšeg muftije, sada narodnog poslanika Muamera Zukorlića i njegovog prijatelja u Novom Pazaru.

 

Ekipa "Espresa" imala je priliku da isprati meč u Novom Pazaru, i da zabilježi najinteresantnije momente. Inače, ovo je bio prvi meč poslije dva i po mjeseca pauze, jer je bivši muftija imao povredu koljena.


Zukorlić aktivno igra tenis već tri godine.


- Dva, tri puta sedmično igram tenis. Doduše, ne mogu baš uvijek da uskladim sa poslovnim obavezama, jer često putujem iz Novog Pazara u Beograd, ali "lovim prilike" kad god mogu da igram. Zimi je to malo manje, a ljeti češće jer igram na jednom otvorenom terenu u prirodi, i to je pun pogodak. Tada igram i po pet puta nedeljno - rekao je Zukorlić, i dodao da redovno prati tenis, i to kroz dvije dimenzije. 


- Pratim i kao obični gledalac, a otkad i sam igram, to je na mnogo ozbiljnijem nivou, i tada obraćam pažnju na sve - rekao je Zukorlić.

 
Na pitanje šta misli o Đokoviću, Zukorlić kaže da je on fenomen.

 
- Novak je sportski fenomen, a i ljudski. Tenis je vrlo specifična vrsta sporta, i zahtijeva sve. Veliki tenis zahtijeva unutrašnju vibraciju, čvrstinu, samopouzdanje, a on ima sve to - rekao je bivši muftija.


Ovo je način na koji se narodni poslanik rekreira i opušta, pa se sa svojim prijateljem vrlo često uhvati reketa, i odigra "prijateljski" meč. 


 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI