orgazam zagarantovan

To su te ključne minute: Koliko seks treba trajati da bi žena maksimalno uživala?

DEPO PLUS 26.02.17, 12:33h

To su te ključne minute: Koliko seks treba trajati da bi žena maksimalno uživala?
Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, krucijalnu za potpuni seksualni užitak


Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između 5,5 i 7,5 minuta. No, je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala? Saznajte u nastavku teksta.


Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, krucijalnu za potpuni seksualni užitak.

 

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivirati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.


Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje dulje.

 

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. 

 

Uvijek potičem parove da uživaju u što duljoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će razina uzbuđenja biti veća te ćete lakše postići orgazam, savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI