predmet 'bosna'

Generalni sekretar SDA Amir Zukić prebačen u zenički zatvor

Front 25.02.17, 14:43h

Generalni sekretar SDA Amir Zukić prebačen u zenički zatvor
Zukić se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje, odnosno da je sa Safetom Bibićem organizovao grupu kojoj se pridružilo više osoba

 

Generalni sekretar SDA Amir Zukić, nedavno uhapšen u nastavku akcije Bosna, iz sarajevskog pritvora prebačen je u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica.


Nezvanično saznajemo da je do ovoga došlo "iz razloga bitnih za krivični postupak, preciznije, zbog utjecaja na svjedoke"- piše Oslobodjenje.

 

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu odredio je prošle sedmice Zukiću, te njegovom vozaču Seidu Fazlagiću, koji je također uhapšen u okviu iste akcije,  jednomjesečni pritvor. Pritvor za Zukića je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, dok je pritvor za Fazlagića zatražen jer postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

 

Zukić se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje, odnosno da je sa Safetom Bibićem organizovao grupu kojoj se pridružilo više osoba, a s ciljem nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća.

 

Pored Zukića, u ovom predmetu osumnjičeno je još osam osoba.

 

Inače, predmet Bosna je slučaj na kojem je Tužilaštvo KS-a radilo bez policije i koji su "oteli" od FUP-a. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI