bh. pravosuđe bez novijih informacija

Postupak izručenja sutkinje Lejle Fazlagić 'u toku', ali - šta to tačno znači?

Hronika 25.02.17, 10:39h

Postupak izručenja sutkinje Lejle Fazlagić 'u toku', ali - šta to tačno znači?
U sarajevskom Kantonalnom sudu i Ministarstvu pravde BiH, do zaključenja ovog izdanja nisu imali novosti o Fazlagić

 

U riječkom sudu nisu pojasnili na šta se ovo tačno odnosi, a bh. pravosuđe nema novih informacija o ovom pitanju- piše Oslobodjenje


Na naše pitanje "ima li novosti vezanih za izručenje Lejle Fazlagić (bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu osumnjičena u predmetu Pravda, op.a)", u Županijskom sudu u Rijeci kratko su nam rekli “postupak izručenja je u toku”, ne precizirajući tačno šta pod tim misle.

 

U sarajevskom Kantonalnom sudu i Ministarstvu pravde BiH, do zaključenja ovog izdanja nisu imali novosti o Fazlagić.

 

Njen advokat Milko Križanović kaže da se radi o zahtjevu koji je unaprijed osuđen na propast i da Hrvatska nijednog državljanina nije izručila nijednoj zemlji.

 

Na pitanje da li je još pod mjerama zabrane, advokat nam je odgovorio da Fazlagić u Hrvatskoj ima imovinu od prije rata, da je njihov državljanin, te da je slobodna i da nije ni pod kakvim mjerama zabrane. Tvrdi da ni BiH ne izručuje svoje državljane, a za primjer je uzeo Miroslava Kutlu (u Hrvatskoj osuđen za privredni kriminal, pa pobjegao u BiH).

 

Podsjetimo, iz riječkog suda su nas još ranije izvijestili da je Fazlagić pod mjerama zabrane redovnog javljanja Policijskoj upravi primorsko-goranskoj jednom sedmično. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI