REAKCIJE IZ SRBIJE

Dačić: Izetbegovićev potez cijelu regiju vraća u prošlost, a mi moramo štititi srpski narod u BiH

Front 23.02.17, 20:36h

Dačić: Izetbegovićev potez cijelu regiju vraća u prošlost, a mi moramo štititi srpski narod u BiH
Dačić je kazao kako Srbija duboko žali zbog ovakvog razvoja događaja i dodao da će poduzeti sve mjere da zaštiti svoje i interese srpskog naroda u Bosni i Hercegovini

Potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u dubokoj je suprotnosti s nastojanjima da se ostvari sveobuhvatno pomirenje u regiji, izjavio je u četvrtak ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ističući da se time ugrožava stabilnost BiH, ali i regije.

 

Tim potezom regija se ponovno vraća u prošlost, ocijenio je Dačić tijekom razgovora s generalnim direktorom EK za proširenje Christianom Danielssonom o situaciji u regiji, u svjetlu toga što je "na temelju odluke Izetbegovića, podnesen zahtjev Međunarodnom sudu pravde u Haagu za pokretanje procesa revizije presude protiv Srbije, bez suglasnosti Predsjedništva BiH".

 

Dačić je kazao kako Srbija duboko žali zbog ovakvog razvoja događaja i dodao da će poduzeti sve mjere da zaštiti svoje i interese srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

 

Istaknuo je kako je Srbija posvećena regionalnoj suradnji i očuvanju regionalne stabilnosti, naglasivši  potrebu da drugi regionalni akteri djeluju na isti način.

 

Poručio je kako će Srbija ostati dosljedna svojoj politici dobrosusjedskih odnosa i pomirenju u regiji, ali kako neće dozvoliti nikakva poniženja ili akte neprijateljstva prema srpskom narodu, javlja Tanjug.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI