OGLASIO SE IZ BEČA

Dodik nakon podnošenja aplikacije: Izetbegović vodi BiH u totalnu krizu koja dugo neće biti riješena!

Front 23.02.17, 16:30h

Dodik nakon podnošenja aplikacije: Izetbegović vodi BiH u totalnu krizu koja dugo neće biti riješena!
Dodik je, u telefonskoj izjavi za RTRS iz Beča, gdje je u dvodnevnoj posjeti, ponovio stav da "nema pravnog osnova za pokretanje revizije, posebno nakon današnje situacije na sjednici Predsjedništva BiH

 

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je danas da će "potez bošnjačkih lidera dovesti Bosnu i Hercegovinu u krizu koja dugo neće biti riješena".

 

Nakon što je predat zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je optužio člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odgovoran za tu krizu i da će najviše štete imati BiH, za koju se Izetbegović zalaže.

 

- Veoma je jasno da je Izetbegović odlučan da napravi totalnu krizu u BiH – ustvrdio je.

 

Dodik je, u telefonskoj izjavi za RTRS iz Beča, gdje je u dvodnevnoj posjeti, ponovio stav da "nema pravnog osnova za pokretanje revizije, posebno nakon današnje situacije na sjednici Predsjedništva BiH, što se može tumačiti kao čin da nije ni donesena odluka o pokretanju revizije".

 

- Bez obzira na razloge Izetbegovića jasno je da uvodi novu praksu ponašanja u institucijama BiH. Sada je onima iz RS, koji govore o tome kako se ne treba ponašati ovako ili onako, jasno da Izetbegović ne oklijeva da izađe iz institucija sistema kada njemu to odgovara – ustvrdio je entitetski predsjednik.

 

RS mora, kako je dodao, ostati jedinstvena u ovome.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI