mjesečna primanja i dodaci

Kolike su plate načelnika sarajevskih općina i ko je najplaćeniji?

Hronika 23.02.17, 13:35h

Kolike su plate načelnika sarajevskih općina i ko je najplaćeniji?
N1 istražilvao je koliko mjesečno inkasiraju načelnici općina u Kantonu Sarajevo

 

Na portalu N1 mogli ste čitati o mjesečnim primanjima gradonačelnika u BiH, a podsjećanja radi njihove plate iznose u rasponu od 2.400 do 4.000 KM.

 

Istražili smo i koliko mjesečno inkasiraju načelnici općina u Kantonu Sarajevo.

 

"Moja plata iznosi oko 3.000 KM, a sa svim dodacima nekada bude blizu 3.200 KM", rekao je za N1 Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar. On je dodao da je u Općini Centar na snazi specifičan način obračunavanje troškova telefona.

 

"Ja sam plaćam trošak telefona, a zatim podnosim zahtjev za refundaciju", objasnio je Ajnadžić.

 

Građani Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću povjerili su i treći mandat za načelničku poziciju. Njegova mjesečna plata sa svim doprinosima iznosi 3.150 KM.

 

 

Neto plaća načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže iznosi 3.626,25 KM bez toplog obroka. "Općinski načelnik nema nikakvih dodataka na plaću, niti ima pravo na naknadu za prevoz", rečeno je za N1 iz Odsjeka za informacioni sistem, informisanje i odnose s javnošću.

 

Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža, najplaćeniji je načelnik u Kantonu Sarajevo s obzirom da njegova mjesečna primanja iznose 4.100 KM neto.

 

Iz Općine Ilijaš za N1 je rečeno da plata načelnika Akifa Fazlića iznosi 2.546 plus topli obrok koji je u prosjeku 170 KM.

 

Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo za N1 je kazao: "Moja plata je 283 puta koeficijent 9 plus topli obrok. To je sveukupno blizu 2.700 KM."

 

Iz Službe za budžet i finansije Općine Vogošća na upit N1 dostavljen je podatak da mjesečna neto primanja načelnika Edina Smajića iznose 2.905 KM.

 

Do trenutka objavljivanja članka od načelnika ili općinskih službi nismo dobili odgovor na pitanje koliko iznose mjesečna primanja načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića i Hamde Ejubovića, načelnika Hadžića.

 

(N1,DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI