Pronađena u automobilu

Ubistvo u Zagrebu: Izbodena 18-godišnja djevojka, majka sumnja na bivšeg dečka, sina poznatog ugostitelja

Hronika 23.02.17, 08:02h

Ubistvo u Zagrebu: Izbodena 18-godišnja djevojka, majka sumnja na bivšeg dečka, sina poznatog ugostitelja
Roditelji ubijene rekli su da joj je taj mladić, D.K., već i ranije prijetio

 

Na zagrebačkoj se Volovčici sinoć dogodilo ubistvo. U automobilu je pronađeno beživotno tijelo 18-godišnjakinje. Izbodena je nožem.


Sumnja se da je djevojku izbo njezin bivši dečko, inače sin poznatog ugostitelja, piše Jutarnji list. I majka ubijene djevojke smatra da je on kriv. Taj je 19-godišnjak inače već poznat policiji. U proljeće prošle godine automobilom je pregazio čovjeka koji je pretrčavao preko crvenog svijetla.

 

Roditelji ubijene rekli su da joj je taj mladić, D.K., već i ranije prijetio, a i razbio joj je auto, zbog čega ga je dan prije ubistva prijavila DORH-u.


‘Režem si glavu da mi je kćer ubio D.K. Stalno su se prijetili da imaju novaca i da će sve napraviti. Evo, vidite kako je to sad sve završilo. On će tek u junu navršiti 20 godina. Bila sam zbog njegovog maltretiranja u IV. Policijskoj postaji. Motiv ubistva? Ne znam’, ispričala je majka ubijene 18-godišnjakinje.


Par je bio u vezi nekoliko godina pa su prekinuli, nakon čega je D.K. djevojku već nekoliko puta napao. Roditelji su ga nekoliko puta prijavljivali policiji, no ništa se nije promijenilo.


Policija još istražuje kako je došlo do tragičnog ubistva mlade djevojke, a prema do sada poznatim informacijama, ubica se sam predao policiji, nakon čega je uhapšen i poslan na kriminalističku obradu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI