Predsjednik Srbije poručio

Nikolić: Učinićemo sve da revizija presude bude odbačena

Front 22.02.17, 09:02h

Nikolić: Učinićemo sve da revizija presude bude odbačena
On je ponovio da Beograd u ovoj situaciji može samo da kaže da daje podršku srpskom narodu u BiH i srpskom entitetu u BiH i da je to obaveza i posao Beograda

 

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da će Srbija učiniti sve što može i pružiti svu pravnu pomoć da bude odbačen nedostojni zahtjev neovlaštenog predlagača Bakira Izetbegovića o reviziji presude po tužbi protiv Srbije, javlja Srna.


Nikolić je ocijenio da taj potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dovodi u pitanje njegovu iskrenu želju da sa Srbima u BiH živi lijepo i kao sa komšijama.

 

"Šta to znači posle deset godina pokrenuti ponovo tu tužbu, pokrenuti nešto što je presuđeno. Zar da te sudije ponovo donesu presudu u odnosu na onu koju su doneli ranije", rekao je Nikolić sinoć za RTS.

 

On je upitao i kako može da se osjeća srpski narod kad vidi da jedan drugi narod preko svog predstavnika hoće maticu Srbiju da osudi da je počinila genocid.

 

"To ja mislim da je unutrašnja potreba gospodina Izetbegovića. On ne sme da suprotstavlja narode jedne drugima, tim pre što ni hrvatski narod nije za to", rekao je Nikolić.

 

On je ponovio da Beograd u ovoj situaciji može samo da kaže da daje podršku srpskom narodu u BiH i srpskom entitetu u BiH i da je to obaveza i posao Beograda.

 

"Beograd ne može da kaže da je nezainteresovan", istakao je Nikolić, a prenosi Oslobođenje.

 

Kada je riječ o njegovoj više puta najavljivanoj, pa odloženoj posjeti Sarajevu, Nikolić je rekao da ne želi da dođe da bi mu neko rekao da nije dobrodošao.

 

On je podsjetio da je nedavno bio u Republici Srpskoj na proslavi dana njene državnosti, ali da u BiH ne može da ide silom.

 

Istovremeno je poručio da se Izetbegović grdno vara ako misli da je on BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI