Zbog falsifikata

Ministar finansija BPK-a Nudžeim Džihanić podnio ostavku

Front 22.02.17, 08:28h

Ministar finansija BPK-a Nudžeim Džihanić podnio ostavku
Dokumente nije odnio vjetar, to su novinarske i političke spletke, kaže između ostalog ministar finansija BPK-a, koji je mandat dao na raspolaganje stranci

 

Nakon sudske nagodbe o priznanju krivice, ministar finansija BPK-a Goražde Nudžeim Džihanić podnio je i ostavku. Do sada je izbjegavao novinare, a za Oslobođenje tvrdi da je istraga pokazala kako falsifikata ustvari nije ni bilo, ali je pristao na uslovnu kaznu kako bi ljude povezane sa ovim slučajem poštedio neugodnosti.

 

Kao apsolvent Ekonomskog fakulteta u Sarajevu 2008. godine dobio je posao u JP BP šume. U radnu knjižicu mu je upisano da ima VSS, iako je fakultet završio tek pet godina kasnije, u Brčkom. Na mjesto ministra je došao s validnom diplomom, ali su ga stigla dešavanja iz prošlosti.

 

- Prvo, potpis za radnu knjižicu je vještačen i nije moj. Vjerovatno je riječ o zabuni, jer je i kada sam preuzimao dokumente iz šumarstva, upisano da sam uzeo diplomu i naveden je njen broj. Istraga je pokazala da nije riječ o falsifikovanoj diplomi. Dokumente nije odnio vjetar, to su novinarske i političke spletke, između ostalog, rekao je Nudžeim Džihanić, još uvijek aktuelni ministar u Vladi BPK-a Goražde, u prvom intervjuu nakon presude.

 

 Intervju sa Džihanićem možete pročitati u današnjem printanom izdanju Oslobođenja

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI