Da li je kriza na pomolu?

Odgođena najavljena sjednica Vijeća ministara BiH

Front 21.02.17, 10:57h

Odgođena najavljena sjednica Vijeća ministara BiH
Mediji su objavili da bi razlog odgađanja sjednice mogao biti zbog podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde, a ovoj reviziji snažno su se usprotivili predstavnici stranka iz Republike Srpske

 

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je trebala biti upriličena danas u Sarajevu u 11 sati mogla bi biti otkazana, iako je Feni u Službi za informiranje Vijeća ministara rečeno da zvanična potvrda o otkazivanju sjednice još nije pristigla.

 

Mediji su objavili da bi razlog odgađanja sjednice mogao biti zbog podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde, a ovoj reviziji snažno su se usprotivili predstavnici stranka iz Republike Srpske.

 

Ministri su danas trebali razmatrati Informaciju o aktivnostima na pripremi okvirnih smjernica za uspostavu i razvoj poljoprivrednog informacionog sistema u BiH, te implementacije Zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju, koje je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

 

Dnevnim redom sjednice bilo je predviđeno razmatranje nacrta osnova za pristupanje BiH međunarodnim konvencijama o teretnim linijama i o mjerenju tonaže brodova iz 1969. godine te Konvencija o međunarodnim pravilima za sprečavanje sudara na moru.

 

Predviđeno je bilo i razmatranje Informacije o aktivnostima na uspostavi i razvoju sistema identifikacije zemljišnih parcela te Informacije o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta "Izgradnja glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo".

 

Također, ministri su trebali biti upoznati o implementaciji Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji i o realizaciji obuka u oblasti evropskih integracija, a informacije o tome pripremila je Direkcija za evropske integracije.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI