Postigao dogovor sa Vučićem

Tomislav Nikolić odustao od kandidature za predsjednika Srbije

Front 20.02.17, 19:37h

Tomislav Nikolić odustao od kandidature za predsjednika Srbije
Oko 18 sati, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić oglasili su se zajedničkim saopćenjem

 

Aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je da neće biti kandidat za novog predsjednika na predstojećim izborima.

 

- Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo poslije pobjede na izborima. Nastavit ćemo da zajedno podižemo Srbiju sa koljena. Aleksandar će biti kandidat za predsjednika - potvrdio je Nikolić za beogradski "Kurir".

 

Oko 18 sati, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić oglasili su se zajedničkim saopćenjem. Kako se navodi, dogovorena je zajednička saradnja po ključnim pitanjima.

 

- Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-sigurnosnoj situaciji u zemlji i okruženju. Predsjednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatan odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića - navodi se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI