Ovo vam niko neće reći

Znate li da se nevinost može izgubiti više puta?

ŽENA iN 20.02.17, 17:59h

Znate li da se nevinost može izgubiti više puta?
Prije nego se upustite u prvi seks, važno je biti načisto sa sobom i s partnerom

 

Seks koji viđamo na malim ekranima, a pogotovo prvi seks, nije ni blizu onom u stvarnosti. U filmovima se sve čini toliko spontano i prekrasno i kako onda ne bismo to i očekivali? Međutim, prije, tijekom i nakon gubljenja nevinosti možete se susresti s nizom pitanja i situacija.


Evo o čemu malo tko govori kada je posrijedi prvi seks:


1. Nikoga više nije briga jeste li djevica ili ne


Da, čini se da svi samo pričaju o seksu i svi to rade, bila to istina ili ne. Možda mislite da je biti djevica nešto sramotno, ali vjerujemo da vašeg budućeg seksualnog partnera to uopće neće smetati i rado će vas uvesti u svijet užitaka. Na vama je samo da se prepustite i cijenite to iskustvo.

 

2. Izgubiti nevinost ne znači to što mislite da znači

 

Kada se spomene gubljenje nevinosti svi odmah pomislimo na pucanje himena i penis u vagini, ali što ako vam se sviđa isti spol? Znači li to da ćete ostati vječna djevica? Naravno da ne. Čak i druge seksualne aktivnosti, poput oralnog seksa, mogu biti intimnije od samog seksualnog čina.


3. Himen puca, ali ne na toliko drastičan način


Pucanje himena u većini slučajeva je pogrešno shvaćeno. Himen nije poklopac koji hermetički zatvara vaginu već se sastoji od tankih nabora rastezljivog tkiva na samom ulazu vaginalnog otvora. Jest da se može poderati tijekom prvog spolnog odnosa, ali to nije ništa značajno i ne uzrokuje užasnu bol.


4. Istina je da može malo boljeti i biti neugodno


Ali nije nešto što se ne može izdržati. Ta ‘bol’ traje samo par sekundi i ne radi se toliko o boli, koliko o neugodnom peckanju. No, kada se opustite i prepustite užitku, ‘pucanje’ himena vam neće biti ni na kraju pameti.


5. Nevinost nije dar koji se nekome daruje

 

“Jesam li spremna za seks?” je jedno od najzbunjujućih pitanja s kojim ćete se susresti u životu. Prije seksa zapamtite da nikome ne ‘dugujete’ svoju nevinost jer se ona nikome ne može pokloniti, koliko god taj neki bio dobar, seksi, pažljiv ili romantičan.


6. Gubitak nevinosti zahtijeva puno planiranja


Ili bi barem trebalo ako želite da sve prođe u najboljem redu sa što manje nereda i neugodne napetosti. I ne mislimo samo na odabir pravog mjesta, atmosfere i naravno partnera nego i najvažnijih stvari poput kontracepcije. Nemojte se zavaravati da će sve biti spontana magija kao u filmovima.


7. Osjećat ćete se kao početnik


I to trebate prihvatiti jer nitko ne očekuje da radite egzibicije u krevetu. Čak i ako vašem partneru niste prva, ipak mu je prvi put s vama, stoga je dobro razgovarati prije samog seksa o tome što oboje najviše volite. Komunikacija je također ključ dobrog seksa.


8. Možda ćete pomisliti “Ovo totalno ne valja”


U glavi su vam možda sami jednorozi i duge, ali u stvarnosti ne ide uvijek sve po planu Pripremite se na svakakva iznenađenja, i ona ugodna i ona neugodna. Osim toga, seks se prvo dešava u glavi pa tek onda u tijelu. Ako nedostaje mentalna stimulacija, fizički podražaji možda neće biti dovoljni.


9. Nakon seksa stvari mogu (ali ne moraju) postati čudne

 

Prvi seks može zbližiti vas i vašeg partnera, ali isto tako može vas i testirati na najčudnije moguće načine. Menstruacija koja kasni, neplanirano krvarenje, čudan osjećaj tamo dolje i stotinu drugih stvari. Prije nego se opet poseksate, pitajte se možete li vjerovati osobi s kojom ste u seksualnom odnosu.


10. Nevinost možete izgubiti više puta


Tako je, ne samo jednom, bez obzira na to što je sada dolje ‘sve prohodno’. Gubljenje nevinosti nema samo veze s pucanjem himena nego s time kako se osjećate. Ako se ne želite više seksati s nekom osobom nakon prvog puta, možete jednostavno reći ne i pričekati onu pravu.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI