ne naginju partnerstvu

Čavić i Borenović: BiH ulazi u krizu, a svemu je kriv Izetbegović...

Front 20.02.17, 14:11h

Čavić i Borenović: BiH ulazi u krizu,  a svemu je kriv Izetbegović...
„Izetbegović djeluje vaninstitucionalno i mimo ustava. On je jedini krivac za krizu koja će se desiti ako se podnese zahtjev“, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović

 

Bosna i Hercegovina ulazi u ustavnu krizu koja je nastala u Predsjedništvu BIH, rečeno je novinarima na press konferenciji nakon sastanka predstavnika Saveza za promjene u bosanskohercegovačkim institucijama.


Izetbegović djeluje vaninstitucionalno i mimo ustava. On je jedini krivac za krizu koja će se desiti ako se podnese zahtjev“, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović. 

 

„Želimo da stvari rješavamo u institucijama. Nemoguće je praviti partnerstvo sa Izetbegovićem. Mi nećemo da budemo dio te politike. Mi želimo da BiH bude uspješna zemlja, ali je to nemoguće sa osobom koja konstantno vraća u prošlost“, rekao je lider NDP-a Dragan Čavić. 


 
Vukota Govedarica kaže da su u Savezu za promjene usaglasili stavove, a da je jedan od stavova da će predsjedavajući Predsjedništva BIH Mladen Ivanić zatražiti vanrednu sjednicu Predsjedništva BIH na kojoj bi se kriza pokušala riješiti dijalogom. 

 

“Ukoliko se pokrene revizija presude, što je neustavno, a i agent je neovlašten, tog momenta u Parlamentu BIH neće biti skupštinske većine“, rekao je Govedarica i dodao da će biti podnesene krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u ovom procesu.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI