ISTRAGA SA STATUSOM 'POSLOVNE TAJNE'

Ko je vozač Amira Zukića: Seid Fazlagić, kandidat na listi SDA za Općinsko vijeće Centar?!

Hronika 20.02.17, 09:50h

Ko je vozač Amira Zukića: Seid Fazlagić, kandidat na listi SDA za Općinsko vijeće Centar?!
Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine, bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova

 

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić uhapšen je u petak popodne po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.


U akciji sarajevske policije uhapšen je i Seid Fazlagić. O Fazlagiću se u medijima nije pojavilo mnogo informacija. U izjavama iz Tužillaštva nakon hapšenja, kratko su kazali da se radi o Zukićevom vozaču koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.


Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine, bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova. Zanimljivo, na listi od 36 imena, Fazlagić je prema broju osvojenih glasova bio - 35. Pripalo mu je 279 glasova, piše N1.

 

sda-seid-fazlagaic1


U njegovoj kratkoj biografiji objavljenoj uoči izbora, navodi se da je rođen 1964. godine u Čajniču. Diplomirani je ekonomista, u penziji. Otac je troje djece. Predsjednik je Mjesnog odbora SDA Koševo 1.


Prema dostupnim podacima, član je Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa u okviru Općinskog vijeća Centar Sarajevo.


Podsjećamo, ranije uhapšeni u ovom predmetu osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi, piše N1.


Ročište Zukiću i Fazlagiću zatvoreno za javnost


U Općinskom sudu u Sarajevu jutros se održava ročište na kojem se odlučuje o prijedlogu Tužilaštva KS koje je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA, i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću koji su uhapšeni u petak poslijepodne.


Kako javlja agencija Patria, ročište se održava bez prisustva javnosti na zahtjev Tužilaštva KS zbog "interesa svjedoka", a istraga ima status poslovne tajne.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI