PREOKRET U ŽIVOTU 'MAHALUŠE'

Sarajevska glumica daleko od svog grada i BiH: Nela Đenisijević živi na farmi, uzgaja zečeve, koke, cveklu, rukolu...

ŽENA iN 17.09.16, 16:51h

Sarajevska glumica daleko od svog grada i BiH: Nela Đenisijević živi na farmi, uzgaja zečeve, koke, cveklu, rukolu...
Zvijezda hit predstave “Ja, mahaluša” za “Azru” govori o novoj životnoj stranici koju je prije pola godine sa porodicom otvorila u Belgiji

 


Izvor: Magazin Azra/Autor: Amela Keserović


Glumica Nela Đenisijević nekoliko mjeseci s porodicom živi u Belgiji. Nakon velikog uspjeha, koji je kao glavna protagonistkinja postigla s timom hit predstave “Ja, mahaluša”, s kojom je igrala u svim salama, ne samo u BiH i regiji već i na gotovo svim kontinentima u kojima živi naš svijet, Nela je najavila da će na jedno vrijeme napustiti rodno Sarajevo i sa suprugom, s kojim ima sina, skrasiti se u njegovoj rodnoj Belgiji.


Thomas Delau je nekoliko godina ostavio u Bosni i Hercegovini, radeći s djecom, mladima i odraslima, pokušavajući kroz svoju terapeutsku organizaciju Crea Thera International, koju je vodio sve ovo vrijeme, pomoći ljudima širom naše zemlje.


U Srebrenici naročito dugo neće zaboraviti sve dobro što je ovaj Belgijanac učinio za njihov grad i ljude.


A, onda je došlo vrijeme da Thomas realizira novi izazov, pomogne sirijskim izbjeglicama i drugima u potrebi, koji od prošle godine dolaze u Evropu u potrazi za boljim životom. Nela, je odlučila podržati supruga i biti uz svoju porodicu.

 

nela-denisijevic


Prošlo je oko pola godine kako živi u Belgiji... Za magazin "Azra" kroz smijeh priča da više ne provodi toliko vremena na sceni koliko u bašti.


– Vjerovali ili ne, ja vam živim na pravoj maloj samoodrživoj farmi. Imam nekoliko koka nosilja, zečeve, mačke, uzgajam cveklu, tikvu, tikvicu, prasu, salatu, rukolu i krastavce. I to je za mene jedan nov i neponovljiv osjećaj. Da nešto što si plijevio, zalijevao, prekopavao, pokrivao, ubereš i staviš svojim najbližima na tanjir. Nekad se znam u šest ujutru iskrasti u baštu i posmatrati sve to. Čudo Božije.

 

Kompletan tekst pročitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI