novi prijeteći video isil-a

Ines Midžić iz Bihaća poziva na ubistva tri osobe iz BIH - evo o kome se radi!

Hronika 01.07.16, 20:19h

Ines Midžić iz Bihaća poziva na ubistva tri osobe iz BIH - evo o kome se radi!
Kako N1 saznaje, na videu je Ines Midžić iz Bihaća. On je 2013. godine sa šerijatski vjenčanom suprugom iz Bužima otišao u Siriju

 

Mediji takozvane Islamske države objavili su novi video u kojem mladić na bosanskom jeziku poziva na ubistva nekoliko osoba iz BiH. Među tim osobama su Safet Kuduzović, Dževad Gološ i Elvedin Pezić.

 

Kako N1 saznaje, na videu je Ines Midžić iz Bihaća. On je 2013. godine sa šerijatski vjenčanom suprugom iz Bužima otišao u Siriju.

 

Mjesec dana prije odlaska, trebao je braniti diplomski rad iz engleskog jezika na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Nakon odlaska u Siriju, pojavio se u jednom videu, tada kao Abu Salahaddin el-Muhajer, u kojem je također prijetio.

 

Midžić je u Bihaću bio poznat kao aktivista jedne nevladine organizacije u kojoj je bio angažiran kao prevodilac. 

 

Kako je potvrđeno za N1, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvo BiH upoznati su sa ovim videom i prijetnjama.

 

U Siriji se trenutno nalazi 120 bh. državljana koji se bore na strani tzv. Islamske države. Do sada je na sirijskom ratištu poginuo 30 osoba, a 50 ih se vratilo. Osam osoba osuđeno na ukupno 20 godina zatvora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI