Audiovizuelni spektakl u Sarajevu

Party koji se ne propušta: Billain u Domu Mladih 21. maja

DEPO CLUBBING 11.05.16, 12:29h

Party koji se ne propušta: Billain u Domu Mladih 21. maja
Ovaj šestosatni program okupit će, pored izvanrednog Billaina, i druge izvođače elektronske scene iz BiH i Velike Britanije. Poseban premijerni set Billaina pratit će specijalni gost ovog događaja - VJ/mapping majstor i osnivač renomirane češke kompanije Macula, Amar Mulabegović

 

U mjesecu maju elektronska scena glavnog grada BiH bit će obogaćena specijalnim i nesvakidašnjim programom.

 

Art Lab najavljuje posebno audiovizualno druženje u subotu 21. maja 2016. godine u amfiteatru Doma mladih gdje će nastupiti internacionalni producent sa bosanskohercegovačkom adresom - Billain.

 

Ovaj šestosatni program okupit će, pored izvanrednog Billaina, i druge izvođače elektronske scene iz BiH i Velike Britanije. Poseban premijerni set Billaina pratit će specijalni gost ovog događaja - VJ/mapping majstor i osnivač renomirane češke kompanije Macula, Amar Mulabegović.

 

Adis Kutkut svima zbog svog predanog muzičkog djelovanja poznatiji kao Billain internacionalni je producent, sound designer i DJ iz Sarajeva. Sa izdanjima na 15 internacionalnih prestižnih izdavačkih kuća elektronske muzike izdvajamo izdavačku kuću OWSLA od Skrillexa, britansku legendarnu Bad taste recordings i Kaizan iz Japana.

 

Billain je sveprisutniji na svetskoj muzičkoj sceni a pod lokalnom produkcijom možemo izdvojiti instrumentalna djela na dva albuma Ede Maajke i tri albuma Frenkieja za Menart, kao i nedavnu kolaboraciju sa Božom Vrećom i elevaciju kompletnog drugog albuma benda VelaHavle. Na internacionalnoj domeni Billain je nastupao na svim značajnim festivalima: Fusion, Springfest, Outlook, LostTheory, Bredabarst, Exit, Bangface, Boomtown, Back2thetrack, LetitRoll, itd.

 

 

Amar Mulabegović je umjetnik bosanskohercegovačkog porijekla koji živi i radi u Pragu. Projekti koje je realizovao u sklopu kompanije Macula, čiji je osnivač sa svojim kolegama Danom Gregor, Ondřej Skala i Martinom Pošta, fascinirali su svijet. Njegov dolazak i kolaboracija sa Billainom predstavlja posebnu čast za publiku i organizatore u Sarajevu i BiH.

 

Šarolikom muzičkom spektru setova ove noći svakako će doprinjeti nastupi izvandrednih i već dobro poznatih pionira bh. elektronske scene Audio In Funktion, Zlijay, MPJSlo i Indigo te nastup MLDJ iz Velike Britanije, osnivača agencije MethLab.

 

Za produkciju i kompleksnu postavku ovog događaja pobrinuli su se Art Lab, Pal-e i Multimedia.

 

Udruženim snagama na veliko zadovoljstvo, na ovom dogadjaju predstavljamo i izuzetne festivalske događaje OK FEST i Dani arhitekture.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI