VIDEO/ NOVI MUZIČKI FEST

Festival “Dva super dana” 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion

DEPO CLUBBING 11.04.16, 15:35h

Festival “Dva super dana” 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion
'Dva super dana' je muzički festival koji će se održati 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion, te će ugostiti bendove iz Slovenije, Hrvatske, BiH

 

“Dva super dana” je muzički festival koji će se održati 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion. Svi bendovi koji su razdrmali region posljednjih godina i koji danas pokreću muzičku scenu i stvaraju novi zvuk regiona biti će uvršteni u lineup festivala i time Sarajevo vratiti u centar regionalnih muzičkih zbivanja. Festival će ugostiti bendove iz Slovenije, Hrvatske, BiH.

 

Sudeći po najavama, 15. i 16. april bit će dva izuzetno uzbudljiva dana na muzičkom festivalu koji će se održati u Art kinu Kriterion u Sarajevu. Bendovi koji su u posljednjih nekoliko godina razdrmali region i oblikovali njegov novi zvuk gosti su prvog izdanja festivala „Dva Super Dana“.

 

Artan Lili (Srbija), Kawasaki 3P (Hrvatska), Werefox (Slovenija), Stereo Banana (Srbija), Billy Andol (BiH) i Postolar Tripper (Hrvatska) imat će priliku da vas provedu kroz dvije noći dobre muzike i opuštanja.

 

 

Artan Lili je bend koji je svojim prvijencem osvojio regionalnu publiku sa nevjerovatnom lakoćom, a u Sarajevo donose novi zvuk Beograda kojim će promovirati svoj nedavno objavljeni drugi album. Kawasaki 3P drugo je ime za devetočlani sastav iz Zagreba i ska punk atrakciju poznatu po impresivnim živim nastupima na kojima energičnim ritmovima sve prisutne dovode do ludila.

 

 

U Sarajevu će po prvi puta nastupiti i Werefox, slovenački alter-rock kvartet koji je svojim žestokim rifovima i oštrinom zvuka transformisao slovenačku muzičku scenu. Pored njih, sarajevskoj publici će se predstaviti i Stereo Banana, eksplozija pozitivne energije iz Niša koja se svojim talentom i duhovitošću probili su se na sam vrh regionalne scene te zadarski bend Postolar Tripper kojeg mnogi već znaju kao ultra zabavnu muzičku družinu čiji su koncerti ispunjeni izrazitom energijom. Boje domaće rock scene branit će Billy Andol, bend koji je u kratkom roku na sebe privukao pažnju cijelog regiona.

 

"Čekamo vas 15. i 16. aprila na Dva Super Dana ludog provoda i dobre muzike u Kriterionu! Dođite da uživamo skupa - mir, ljubav i leptirići neka su sa vama!" - poručuju organizatori festivala.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI