MISTERIJA KOJA DECENIJAMA ZAOKUPLJA SVIJET

Zašto se na novčanici od jednog dolara nalazi masonska piramida?

Hronika 13.03.16, 10:12h

Zašto se na novčanici od jednog dolara nalazi masonska piramida?
Za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta 1935. piramida je stavljena na novčanicu od jednog dolara. Ona je simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije

 

Na novčanici od jednog dolara nalazi se piramida . O njoj postoje različite teorije, a neke od njih govore i o tajnim udruženjima kao što su masoni. No što zapravo piramida i ostale oznake znače.

 

Piramida se nalazi na lijevoj strani novčanice, a na desnoj je službeni žig SAD-a. Rimski broj MDCCLXXVI označava 1776. godinu kada je Amerika proglasila neovisnost od Britanije i donijeta je Deklaracija neovisnosti. 13 redova piramide predstavlja 13 početnih država, odnosno 13 kolonija koje su se odvojile od Velike Britanije. Oko u piramidi, odnosno "oko koje vidi sve" simbolizira božje trojstvo i koriste ga masoni, a ono zapravo treba štititi novu naciju. Latinski izraz ANNUIT COEPTIS znači u jednom od prijevoda "on cijeni naše znanje", a izraz NOVUS ORDO SECLORUM znači "novi svjetski poredak". Oba izraza simboliziraju početak nove nacije . Dakle, piramida je zapravo simbol jačanja, rasta i stvaranja nove nacije pod Božjim okom.

 

Za vrijeme predsjednika Franklina D. Roosevelta 1935. piramida je stavljena na novčanicu od jednog dolara.

 

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI