VIDEO/ U KLUBU CINEMAS

Ozric Tentacles i gosti 11. marta na prvom sarajevskom Festivalu psihodelične muzike

DEPO CLUBBING 08.03.16, 10:42h

Ozric Tentacles i gosti 11. marta na prvom sarajevskom Festivalu psihodelične muzike
Cijena karte u pretprodaji je 10 KM, a program će trajati više od osam sati. Karte su trenutno u prodaji u klubu Cinemas Sloga ili preko portala kupikartu.ba

 

U sarajevskom klubu Cinemas Sloga, u petak, 11. marta bit će održan Festival Psihodelične muzike. Ovaj cjelovečernji događaj u organizaciji Comrade Bookinga prvi je festival ovakve vrste u glavnom gradu

 

Kao headlineri festivala nastupit će psihodelična rock atrakcija iz Engleske, Ozric Tentacles, dok će kao bend podrške nastupiti progresivni rokeri iz Izraela Project RNL. 


Ozric Tentacles postoje već od 32 godine i do sada su objavili 26 albuma. Kroz bend je prošlo više od 20 članova, ali glavni stup i osnivač je ostao Ed Wynne. Prodali su milione albuma širom svijeta i imali brojne turneje.

 

 

Beogradski Consecration je formiran 2000. godine te ga danas čini trio koji svira mješavinu psihodeličnog roka 1970-ih i alternativne metal muzike karakteristične za bendove sa kraja 1990-ih. Dosad su objavili četiri studijska albuma.

 

 

Između nastupa pomenutih bendova, publiku će zbavljati sarajevski DJ Vedran Hamzić (DJ Weedran) koji od 1997. godine promovira ovaj muzički izričaj u BiH. Nastupao je širom svijeta s poznatim DJ-evima poput Christiana Varele, Tiesta, Tima Maasa, Marca Baileya i sl.

 


I za kraj, u petak će u Slogi, nastupiti i duo Fundetta, mješavina electronic/gothic rock-a i new wave-a s dosad izdana dva studijska albuma.

 

Cijena karte u pretprodaji je 10 KM, a program će trajati više od osam sati. Karte su trenutno u prodaji u klubu Cinemas Sloga ili preko portala kupikartu.ba. Više informacije potražite na zvaničnoj Facebook stranici.

 

(DEPO PORTAL/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI