Video/Putujuća tramjavska šestoaprilska izložba seli se u galeriju

Sa šina u 'Zvono'

DEPO Art 13.04.15, 23:22h

Sa šina u 'Zvono'
Netipični art projekat, 'Izložba na šinama', koja je bila umjetnički poklon Sarajevu za najznačajniji datum u njegovoj historiji - 6. april, nakon jednodnevne vožnje na tramvajskoj liniji broj 5, biće postavljena u kafe-galeriji 'Zvono' kako bi svi koji su propustili vožnju imali priliku vidjeti radove izložene u tramvaju.

 

 

Viva La Transicion pisalo je na žutom tramvaju koji je iz remize (mjesta na kom spavaju tramvaji kako kaže Jusuf Hadžifejzović) krenuo 6.aprila u susret građanima i građankama Sarajeva, kako bi ih, i onda kada ne namjeravaju, približio umjetnosti.

 

 

Grupa mladih umjetnika predvođena Makom Hubjerom odlučila je u saradnji sa umjetnicima i umjetnicama svih generacija napraviti iskorak od uobičejenog načina predstavljanja umjetnosti i ne čekati ni vlastiti red za izlaganje u galeriji niti dolazak publike kako bi predstavili svoja djela. Kada bi bilo malo više energije, vizije i sluha, u ovim apatičnim Viva La Transicion okolnostima trebalo bi uvesti redovne vožnje sa umjetničkim programom u javnom prevozu.

 

 

 

Performans Damira Nikšića u tramvaju 

 

 

Uz prodaju praznina Jusufa Hadžifejzovića i performans Damira Nikšića, na Izložbi na šinama svoje radove su predstavili Mak Hubjer, Alma SuljevićSaša Bukvić, Lejla ĆehajićPierre Courtine, Almedina Fehratović, Zlatan Hadžifejzović, Vanja Solaković, Bojan Stojčić, Samir Sućeska, Elma Alić Šobot i Darko Šobot.

 

 

Kompletna tramvajska postavka uz prodaju praznina Jusufa Hadžifejzovića biće prikazana u kafe-galeriji ''Zvono'' u srijedu, 15. aprila u 21.00.

 

 

Vezani tekst http://depo.ba/clanak/128890/tramvaj-zvani-strepnja

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/klj) 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI