NASTAVLJENA TRADICIJA DOBRIH REZULTATA

Sjajan uspje bh. plesača na takmičenju održanom u Sarajevu

Sport 21.10.14, 15:26h

Sjajan uspje bh. plesača na takmičenju održanom u Sarajevu
Protekli vikend je pod okriljem Međunarodne Plesne Organizacije/International Dance Organization i Saveza modernih plesova u BiH, u Sarajevu održan Svjetski kup, Evropsko prvenstvo i Evropski kup za sljedeće plesne kategorije: salsa, argentinski tango, bachata, merengue, latino show, hip-hop. Na festivalu je ucestvovalo preko 500 plesača iz 18 zemalja

Bosanskohercegovacki plesači su i ovaj put pokazali da se nalaze su samom svjetskom vrhu kada je ples u pitanju.

 

Plesači "PLESNOG CENTRA JUST DANCE" IZ SARAJEVA" koji su osnovali svjetska prvakinja u salsi i evropska viceprvakinja u argentinskom tangu Lejna Karic -Lubarda i Emir(Ekky) Karic, sedmoplasirani na ovogodisnjem Evropskom prvenstvu u hip-hopu, su osvjetlali boje Bosne i Hercegovine i ovaj put, osvojivsi:
 - 6. zlatnih medalja
 - 3. srebrene medalje
 - 2. bronzane medalje, u kategorijama latino show i hip-hop, postavsi tako najtrofejniji klub iz Bosne i Hercegovine, ucesnik na ovom plesnom spektaklu.

 

Lejna i Emir su ponosni i zadovoljni rezultatima svojih plesača i prezentacijom njihovog kluba i kazu: "Plesni centar Just Dance koji senalazi u centru Sarajeva i broji oko 150 mladih plesača u svim starosnim kategorijama razlicitih plesova želi, da razvija svijest mladih kroz ples i pokaze, da se uz druženje i rad dolazi do kvalitetnih rezultata pa cak i na svjetskoj i evropskoj sceni.

 

Sa tim bi željeli, da pozovemo sve mlade, da nam se pridruže u našem Centru i da zajedno razvijamo plesnu scenu u BiH."

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI