DA LI STE ZNALI?: Prsti otkrivaju dubinu vašeg novčanika ili seksualnu orijentaciju

Četvrtak | 20.09.2012.

Da li ste znali da dužina vašeg prstenjaka može otkriti koliko ste plodni, skloni raku prostate ili, ako ste žena, da li ste možda i lezbejka?

prsti, ilustracijaBritanski naučnici proveli su studiju koja je pokazala da muškarci čiji je prst prstenjak dulji od kažiprsta imaju veću vjerovatnoću da obole od raka prostate. Ukoliko ste upravo primijetili da je to i kod vas slučaj, opustite se jer je većini muškaraca prstenjak veći od kažiprsta, prenosi dnecvnik.hr.

Mjerenje je pokazalo da žene uglavnom imaju jednaku dužinu ova dva prsta te se pretpostavlja da je ta razlika došla još u materici, zavisno od količine testosterona koja se primala. Dr. Džon Mening proučavajući ljudske prste otkrio ja da su muškarci sa dužim prstenjakom plodniji, dok za žene vrijedi suprotno.

Rizik od srčanog udara

Njegova studija iz 2001. godine pokazala je da muškarci sa manjim kažiprstom od prstenjaka imaju i manji rizik od srčanog udara. Prije dvije godine naučnici sa Kembridža otkrili su da londonski trgovci sa dužim prstenjakom zarađuju više od kolega sa manjim. Ovi bogatiji su opisani i kao agresivniji i skloniji riziku.

Prema tome, vaši prsti odlučuju hoćete li biti bogati u životu. Kalifornijska studija išla je čak i korak dalje i pregledala ruke 720 muškaraca i žena. Uočili su da lezbejke imaju 'muškastije' prste, odnosno duži prstenjak od kažiprsta. Ukoliko vam ovo nije dovoljno, postoji još jedna studija iz Njemačke.

Uključivala je samo 40 volontera, a pokazala je kako se muškarci bolje snalaze u prostoru, što su mediji odmah protumačili da su i bolji vozači. Takođe,žene sa dužim prstenjakom su pokazale bolje snalaženje od onih s prstenjakom jednakim kažiprstu.

(DEPO/BLIN/em)

comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE