VIDEO/DIREKTOR IZ SNOVA: Radnicima daje 7.500 dolara da odu na godišnji odmor, ali pod uslovom da zaborave na mobitele, mailove, društvene mreže i na posao

Utorak | 17.07.2012.

Izvršni direktor američke kompanije FullContact, svojim radnicima daje 7.500 dolara da odu na godišnji odmor, ali pod jednim uslovom. Naime, Bart Lorang od njih traži samo jedno - da zaborave na mobitele, mailove, društvene mreže i na posao, prenosi Yahoo! News

Bart Lorang

Smatra da radnici moraju biti odmorni i svježi kako bi se što lakše nosili s tempom koji diktira IT-tržište. No, radnici ipak moraju ispuniti strogo propisana pravila.

"Prvo, doista moraju otići na odmor. Drugo, moraju se potpuno isključiti iz posla, što podrazumijeva prekid telefoniranja, slanja e-mailova ili posjećivanja društvenih mreža", objasnio je Lorang i dodao da iza ovog poteza ne stoji samo altruizam već i zdrava poslovna logika jer iscrpljen radnik nije dobar radnik.

"Potpuni odmor za mozak nakon kojeg se vraćaš potpuno svjež i s većim se uzbuđenjem vraćaš na posao", dodao je Robbie Jack, jedan od zaposlenika FullContacta iz Denvera.

Index.hr, DEPO-BL!N/đk

comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE