PORAŽAVAJUĆI PODATAK: Skoro polovina mladih nezaposlena i dugoročno zavisna od roditelja

Nedjelja | 12.08.2012.

Skoro polovina mladih ljudi je nezaposlena i dugoročno zavisna od podrške roditelja

mladi ljudiUpozorili su na to danas iz Omladinskog savjeta RS, povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, koji je obilježen širom BiH, raznim aktivnostima, pišu Nezavisne.

Tim povodom u Banjaluci je u organizaciji Ferijalnog saveza RS i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, te grada Banjaluka, održana konferencija "Mobilnost mladih u RS", čiji je cilj promocija mobilnosti mladih, te obrazovanje i razmjena iskustava mladih iz različitih dijelova RS.

Čestitajući ovaj dan svim mladima u RS, Nada Tešanović, ministar za porodicu, omladinu i sport RS, kazala je da su se na konferenciji predstavili sa zakonskim rješenjima koja se tiču omladinskog organizovanja, volonterizma i omladinske politike.

"Uradili smo ono što smo mogli, odvojili grant za mobilnost mladih i to nisu samo putovanja, nego odlasci u daleke zemlje na edukacije", kazala je Tešanovićeva i dodala da je težnja da se ta stavka povećava.

Istakla je da je u RS nezaposlenost mladih najveći problem, ali da nisu u pitanju samo mladi, te da su programi Vlade RS značajni u toj borbi.

Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS, kazao je da sa više programa pomažu mobilnost.

Dubravko Suvara, predsjednik UO Ferijalnog saveza RS, kazao je da mladi moraju biti preduzetniji i inovativniji.

Iz Omladinskog savjeta (OS) RS su rekli i da se u Strategiji zapošljavanja mladih navodi da je "kvalitet obrazovanja, uprkos reformama, loš".
(DEPO PORTAL, BLIN/dg)

comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE