MAJKA NARKOMANA KOJEG JE UBIO SVEŠTENIK BRANISLAV PERANOVIĆ

Ni na sahranu mu neću otići, život s Nebojšom je bio gori od pakla

Arhiva 08.08.12, 08:10h

Na sve načine pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim...priča Milica Lukić, majka narkomana čije je ubistvo šokiralo Srbiju

Milica Lukić

Na sahranu mu neću ići. Kao i svakoj majci, smrt deteta teško mi pada. Ali, posle svega što sam preživela, u meni se izgubio taj osećaj tuge. Moj život, uz sina narkomana, bio je gori od pakla!

Ovo, uz dubok uzdah, suznih očiju, kaže Milica Lukić (60) iz Valjeva, na vijest da je njen sin Nebojša Zarubac (39) nastradao od ruke Branislava Peranovića, raščinjenog sveštenika SPC, u Centru za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, pišu Večernje novosti.

"Na sve načine pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Nebojša nije hteo da se leči u valjevskoj bolnici", kaže Milica. "Kad sam videla da ne želi pomoć, prestala sam da sa njim kontaktiram, sve dok prošle nedelje nije došao na odsustvo, sa lečenja u Jadranskoj Lešnici. Pre odlaska u taj centar bio je kost i koža, a posle desetak meseci lečenja vidno se popravio, rekao da se više ne drogira."

Milica kaže da je Nebojša još u osnovnoj školi počeo neobično da se ponaša, često je bježao od kuće, popustio u učenju.

"Ubrzo je počeo da javno, pred svima, puši marihuanu", prisjeća se Milica. "Čak ju je uzgajao u dvorištu, sušio na terasi kuće. Uopšte se nije krio. Jednom sam uspela da pun džak osušene marihuane spalim."

U dvospratnoj kući, u Ulici vojvode Mišića, na Šabačkom putu, Milica je, veli, često nalazila sakrivene paketiće droge, koju je Nebojša spremio za prodaju. U kuću je svakodnevno dovodio narkomane, drogirali su se naočigled Milice i komšija. Kanta za smeće često je bivala prepuna upotrebljenih špriceva.

"Kad bi ga uhvatila kriza lomio je sve stvari po kući, a sa narkomanima je po celu noć orgijao. Nismo mogli da trenemo", priča majka.

"Mnogo stvari prodao je da bi došao do para, da kupi drogu. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim."

Svojevremeno, da bi bukvalno preživjela, Milica je počela da radi u prodavnici, ali je, dodaje, posao morala da napusti, jer je Nebojša potkradao. Dugo je bila bez posla.

Sada radi u vešeraju valjevske bolnice. Njegov otac, od kog se Milica razvela, bio je mehaničar. I Nebojši je posao dobro išao, ali sve što bi zaradio, davao je za drogu.

"Nekoliko puta Nebojša je fizički nasrnuo na mene. Kad sam ga pitala zašto, rekao mi je da sam kriva što sam ga rodila, a kad me je poslednji put udario, nisam više mogla da izdržim. Teška srca prijavila sam ga policiji", ispovijeda se, suznih očiju, Milica. "Sestra Nevena jedva je uspela da ga privoli da ode u taj centar u Lešnici. Pored takvog brata, ni ona nikakvo detinjstvo nije imala."

Nebojša Zarubac odavno je bio poznat policiji. Protiv njega je podnijeto više od 50 krivičnih prijava, uglavnom za razbojništva i krađe.

Bio je registrovani korisnik metadona.

Za sobom je ostavio dvoje djece iz dva braka.

VEZANI TEKSTOVI: KAKO CRKVA 'REHABILITUJE' OVISNIKE O DROGAMA: Sveštenik Branislav Peranović ubio štićenika centra za odvikavanje, jer je posumnjao da je unio drogu

VIDEO/ NAKON UBISTVA ŠTIĆENIKA CENTRA ZA ODVIKAVANJE: Pogledajte kako pravoslavni sveštenik Branislav Peranović 'istjeruje' drogu iz narkomana

(DEPO/BLIN/em)