POMOGLA MU DVA BH. DRŽAVLJANA

Ermin Mehić (25) brutalno pretukao trgovca, pa se na sudu branio da je imao tragično djetinjstvo u Srebrenici, jer je bio okružen 'smrću i uništenjem'

Arhiva 01.08.12, 21:36h

Australijski sud u Canberri osudio je Ermina Mehića (25), izbjeglicu iz BiH, na devet mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda vlasniku jedne trgovine

ermin mehićNaime, Mehić se već četiri mjeseca nalazi u zatvoru, tako da mu ostaje da odleži još narednih pet. Uz ovu kaznu, sudija mu je izrekao i uslovnu kaznu u trajanju od 18 mjeseci, prenose Nezavisne.com.

Inače, Mehić je prošlog septembra, zajedno sa prijateljima Emirom Ajetovićem (22) i Aldinom Kahrićem (26), ušao u prodavnicu "Quick and Go" u naselju Civic. Tuču su započeli Ajetović i Kahrić, a Muhić im se pridružio, nakon čega je vlasnika prodavnice u više navrata udario u glavu.

Mehić u svom dosijeu već ima nekoliko presuda za nasilno ponašanje, a osuđivan je i za nezakonito posjedovanje oružja. Štaviše, tokom suđenja se moglo čuti da je učestvovao u više od 50 tuča.

Inače, Mehić se branio time da je još kao dijete najranije godine života proveo okružen "smrću i uništenjem" u svom mjestu u blizini Srebrenice. Na sudu je rekao da je imao tragično djetinjstvo, ali kako su australijski mediji izvijestili, u sudnici nije pokazao iskreno pokajanje, iako je napisao pismo izvinjenja žrtvi koju je brutalno pretukao.

Inače, Ermin Mehić je u Australiju došao iz Njemačke, gdje je živio jedno vrijeme.

O tome da je nasilje prije pravilo nego izuzetak u Mehićevom životu svjedoči i to da je zbog sukobljavanja sa učenicima svojevremeno izbačen iz škole, a u više navrata je uhvaćen kako koristi narkotike i nedozvoljena sredstva.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)