EKSKLUZIVNO

Pismo bivšeg OBEZBJEĐENJA Ratka Mladića

Arhiva 17.07.12, 10:00h

Ratko Mladić i Branislav Puhalo su izašli iz skrovišta, a nama ostalima je bilo zabranjeno da izlazimo iz skrovišta. Nepunih 10 minuta oni se vraćaju nazad i naređuju da hitno moramo da napustimo kasarnu u Topčideru, gde se se premestili u kasarnu u Valjevo, Kasarna Španac. Za ova dva ubistva ostalo obezbeđenje je saznalo iz medija, koje su prenosile radio i TV mreže širom Srbije i Crne Gore

ratko mladic20

U nedavnom intervjuu, Vladimir Vukčević, glavni tužilac Suda za ratne zločine, pomenuo je pismo bivšeg obezbeđenje haških optuženika, tvrdeći kako „njihova saznanja ne vode u tom pravcu“. Redakcija e-novina od svojih prijatelja iz Tužilaštva za ratne zločine primila je faksimil ovog pisma u kojem se detaljno objašnjava kako su ubijeni Dražen Milovanović, Dragan Jakovljević, Bojan Miljković i Dragan Kostić – vojnici koji su imali tu nesreću da vide Ratka Mladića, a za čiju je likvidaciju bio zadužen Branislav Puhalo. Pismo prenosimo u celini

Pismo porodicama: Milovanović-Jakovljević

pismo obezbjedjenjeU vezi stradanja vaših sinova - vojnika Dražena Milovanovića i vojnika Dragana Jakovljevića dana 05.10.2004. godine, pre podne, oko 09,15 časova u kasarni Karaš u Topčideru-Beogradu. Tog kobnog dana u toj kasarni su bili haški optuženici na čelu sa Ratkom Mladićem, koje je štitilo jako obezbeđenje na čelu sa Branislavom Puhalom. Pošto su ih vojnici primetili odlazeći na stražarsko mesto, naredba je odmah doneta da ti vojnici moraju pod hitno da se likvidiraju da se ne bi priča dalje širila šta su vidjeli. Kamere koje su bile blizu skloništa su se odmah isključile,

Ratko Mladić i Branislav Puhalo su izašli iz skrovišta, a nama ostalima je bilo zabranjeno da izlazimo iz skrovišta. Nepunih 10 minuta oni se vraćaju nazad i naređuju da hitno moramo da napustimo kasarnu u Topčideru, gde se se premestili u kasarnu u Valjevo, Kasarna Španac. Za ova dva ubistva ostalo obezbeđenje je saznalo iz medija, koje su prenosile radio i TV mreže širom Srbije i Crne Gore.

Posle ovog slučaja telohranitelj Branislav Puhalo koji je veran Ratku Mladiću je dobio čin Kapetan I klase za uspešan ovaj događaj u Vojsci SCG. Za vreme hapšenja Slobodana Miloševića, njegovo obezbeđenje je tada 01.04.2001. god. oko 21,50 časova likvidiralo vojnika Bojana Miljkovića iz Bora, jer u vili Slobodana Miloševića su se tada krili i haški optuženici na čelu sa Ratkom Mladićem. Posle ubistva vojnika njegovo telo je preko noći bačeno na željezničku prugu u Topčideru.

Isti je slučaj i sa vojnikom Draganom Kostićem koji je ubijen 27.08.2004. god. u kasarni Jablanica u Leskovcu jer i tamo su se krili haški optuženici na čelu sa Ratkom Mladićem i njegovim telohraniteljom Branislavom Puhalom. Mjeseca oktobra 2005. god. u kasarni Španac u Valjevu trebalo je da se likvidira još jedan vojnik od strane haških optuženika ali srećom što je taj vojnik na vreme bio odslužio vojni rok gde je spasio svoj život, otišavši kući iz te kasarne.

Što znači jasnom slikom da su ovo zlodelo učinile dvije osobe a tu su Ratko Mladić, da se podsjeti Srebrenice i Branislav Puhalo, koji su kasnije bili na rastojanju jedno od drugog u sastajanju i druženju. Na rasvetljavanju ovog događaja tada nije urađeno ništa od strane Vojnog istražnog sudije Vuka Tufegdžića jer on je čovek na strani haških optuženika, kao i Ministar SCG odbrane Prvoslav Davinić koji je odmah smenio i premestio nekoliko vojnih lica koji su tada krijući sarađivali sa haškim optuženicima i znali su za ovaj nemili slučaj a to su: Komandant Gardijske brigade Radomir Ćosić, stariji vodnik Marko Kovačević, kao i civili koji su tu bili i to Ivan Pavlović, Dejan Pavlović i Nenad Ćosić. Za cjelokupan ovaj događaj u vezi ubijanja ovih vojnika odlično su znali i bili upoznati tadašnja Vlada Vojislava Koštunice DSS, Nova Srbija Velimira Ilića i SRS Vojislava Šešelja, gde je posle saznala i Republika Srpska Milorada Dodika, pošto su to njihovi ljudi većinom haški optuženici iz BIH.

Jer tada ko bih rekao istinu bio bi likvidiran kao što je i slučaj sa novinarom Slavkom Ćuruvijom. Dragi roditelji, ovim izvještajem vam dokazujemo ko je ubio nedužne vojnike, na vama je dalje da riješavate ove nemile događaje.

S poštovanjem!

Bivše obezbeđenje haških optuženika

E-novine/DEPO PORTAL - BLIN/a.k.