SAOBRAĆAJNA NESREĆA U SREDNJEM

Dvije osobe poginule, tri teško povrijeđene

Arhiva 06.07.12, 17:19h

Dvije osobe smrtno su stradale dok su tri teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13 sati na putu Semizovac - Olovo, u mjestu Srednje, općina Ilijaš.

traka stop policija

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Fenu su potvrdili da su u saobraćajnoj nesreći učestvovala dva teretna i jedno putničko vozilo te da je uviđajem koji je završen rukovodio dežurni kantonalni tužilac.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Biljana Jandrić izjavila je za Fenu da je u Kliniku urgentne medicine oko 13.25 dovezeno dvoje djece (dječak i djevojčica) koji su u tom trenutku bili u stanju kome.

- Oboje djece imaju teške tjelesne ozljede, a djevojčica je već u operacionoj sali, dok je dječak prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, potvrdila je Jandrić.

Kako je kazala treća osoba je muškarac koji je zadobio frakturu lijeve podlaktice i nadlaktice, a urađen je CT kompletnog tijela. Ukoliko taj snimak ne pokaže povrede u abdomenu i grudnom košu bit će prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

FENA/đk