TURIZAM U MAKARSKOJ

Razuzdana omladina mokri po vratima, vrijeđa muslimane, razbija...

Arhiva 16.06.12, 17:53h

'Zbog pijanki mladosti na plaži i institucija koje ne mogu provesti javni red i mir, prisiljen sam prodati zgradu s devet apartmana i vratiti se u Australiju. Moja supruga to više ne može izdržati. Gosti bježe, a nastavili se ovako, od turizma više neće biti ništa', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Veselko Dodig, vlasnik zgrade s apartmanima na makarskoj plaži, samo dvadesetak metara od mora

Razuzdana omladina mokri po vratima, vrijeđa muslimane, razbija...

Novinare je pozvao nakon teške noći u kojoj je jedan mladić mokrio na vratima, vikao i vrijeđao muslimane, razbio portafon i poštanski sandučić te prijetio njegovoj supruzi Vesni.

'Ovdje se događaju orgije i noćne pijanke mladosti koja onda obavlja nuždu, povraća i spava pred vratima i uz zidove zgrada na plaži. Svake noći razbijaju klupe i javnu rasvjetu. Nemoguće je na plaži imati goste, a još manje otvoriti restoran i od toga živjeti', napominje Dodig.

Potom je ispričao kako su im došli gosti, muslimani iz Kanade, a jedan je mladić s dvojicom pomoćnika tražio 'balije'. Pozvali su policiju kojoj, kako je rekao, nije bilo drago što ih se zove radi remećenja javnog reda i mira. Slično je, svjedoči, reagiralo i komunalno redarstvo.

'Dosadni smo im. U gradskoj upravi nitko neće s nama razgovarati. Policija kaže da nema ingerencije, nego Grad. Redarstvo ne može ništa spriječiti', požalio se Dodig.

Policija je, doznaje Slobodna Dalmacija, podnijela prijavu protiv 19 godišnjaka zbog remećenja javnog reda i mira, a u krvi mu je izmjereno 1,7 promila alkohola u krvi.

Zdravko Šarić, šef komunalnog redarstva kazao je kako od idućeg tjedna započinje 24 satno dežurstvo, ali i napominje da je Redarstvo Dodiga zateklo kako u ranim jutarnjim satima razbija betonski stol na plaži i protiv njega podnijelo kaznenu prijavu.

Tportal.hr, DEPO-BL!N/đk