BANJALUKA

Književna trilogija Sabahudina Hadžialića u Domu omladine

Arhiva 19.04.10, 10:35h

Sarajevski pisac i novinar Sabahudin Hadžialić u sklopu književne turneje u zemlji i regiji predstaviće svoju trilogiju u utorak 20. aprila u banjalučkom ‘’Domu omladine’’ sa početkom u 19 časova.

Sabahudin HadžialićKnjiževnu veče vodiće banjalučki pisci i satiričari Miladin Berić i Boro Mitrović Zvrk.

Hadžialićeva trilogija je sadržana u knjizi poezije pod nazivom "Neotkani Sizif", knjizi proze "Zemlja bez svijesti" i zbirci misli i aforizama "Nedovršene duše".

Sabahudin Hadžialić rođen je 1960. godine u Mostaru. Od 1964. do 1986. godine živi u Sarajevu, dok od 1986. do 2007. godine živi i radi u Bugojnu, a potom se vraća u Sarajevo.

Diplomirao je novinarstvo, član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine i Društva novinara BiH. Objavio je knjige poezije "Amanet", "Testament", "Šapat u tami", "Prosjaci uma"  i "Alter ego", te knjigu eseja "Organi(zirana)zovana anarhija" i proze "Abecedna azbuka".
 
Njegova pjesma "Galeb Jonathan Livingston" uvrštena je u "Svjetsku antologiju pjesama o miru" i to odmah iza pjesama Bertolda Brehta i Federika Garsije Lorke. Ova antologija je objavljena juna 1999. godine u Francuskoj. Piše poeziju, tekstove, reportaže, komentare, eseje, crtice, priče i aforizme.

U toku književne turneje Sabahudin Hadžialić je trilogiju predstavio u Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Goraždu, Mostaru, Travniku i Mrkonjić Gradu, a poslije gostovanja u gradu na Vrbasu autor će do kraja ove godine obići sve veće gradove u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. 


(BLIN/S.VUKMIR)